Usklađivanje sa kalifornijskim propisima o emisiji štetnih gasova

Stellantis smanjuje proizvodnju u Detroitu

SvetVesti

8.12.2023 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Stellantis smanjuje proizvodnju u Detroitu Stellantis smanjuje proizvodnju u Detroitu
Kompanija Chrysler Stellantis saopštila je da će privremeno prekinuti jednu smenu u svojoj fabrici u Detroitu koja proizvodi sportska terenska vozila Jeep, pozivajući se... Stellantis smanjuje proizvodnju u Detroitu

Kompanija Chrysler Stellantis saopštila je da će privremeno prekinuti jednu smenu u svojoj fabrici u Detroitu koja proizvodi sportska terenska vozila Jeep, pozivajući se na kalifornijske propise o emisiji izduvnih gasoava.

Proizvođač automobila, koji zapošljava 4.600 radnika u fabrici koja proizvodi verzije Grand Cherokee SUV, rekao je da će se smanjiti na dve sa tri smene u fabrici Detroit Assembly Mack i smaniti proizvodnju za neodređenu količinu, prenosi Reuters.

Taj potez, kako se navodi, „delimično zbog potrebe da se upravlja prodajom vozila koja proizvode da bi se uskladili sa kalifornijskim propisima o emisiji izduvnih gasova koji se razlikuju od država do države“.

Stellantis je saopštio da nastoji da poništi kalifornijski ugovor o emisiji iz 2019. godine sa rivalskim proizvođačima automobila. Odvojeno, proizvođač automobila je takođe naveo da će njegova fabrika za montažu u Ohaju, koja proizvodi Jeep Wrangler, preći sa alternativnog radnog rasporeda na tradicionalnu radnu nedelju u dve smene.

Oba poteza rezultiraće gubitkom radnih mesta, ali kompanija nije saopštila njihov tačan broj. Stellantis je naveo da će promena omogućiti fabrici u Detroitu da poboljša performanse „u slučaju da promena propisa ili tržišta dozvoljava povećanje obima“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...