novi proizvodni pogon do kraja 2024. godine

Stellantis ulaže 160 miliona dolara za izgradnju fabirke u Južnoj Africi

AutomobiliLifestyleSvet

13.9.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Stellantis ulaže 160 miliona dolara za izgradnju fabirke u Južnoj Africi Stellantis ulaže 160 miliona dolara za izgradnju fabirke u Južnoj Africi
Auto-gigant Stellantis će uložiti tri milijarde randa (160 miliona dolara) u razvoj novog pogona za proizvodnju vozila u Južnoj Africi sa korporacijom za industrijski... Stellantis ulaže 160 miliona dolara za izgradnju fabirke u Južnoj Africi

Auto-gigant Stellantis će uložiti tri milijarde randa (160 miliona dolara) u razvoj novog pogona za proizvodnju vozila u Južnoj Africi sa korporacijom za industrijski razvoj zemlje i Odeljenjem za trgovinu, industriju i konkurenciju.

Vlasnik brendova kao što su Alfa Romeo, Chrysler i Jeep potpisao je memorandum o razumevanju sa vladom Južne Afrike u martu ove godine, prenosi Bloomberg.

Projekat je finalizovan u sredu na sastanku kojem su prisustvovali glavni operativni direktor Stellantis za Bliski istok i Afriku Samir Čerfan (Samir Cherfan), ministar trgovine i industrije Ebrahim Patel i zvaničnici IDC-a, navodi se u saopštenju trgovinskog odeljenja.

Fabrika će biti izgrađena u posebnoj ekonomskoj zoni u blizini luka Ngkura i Port Elizabetu u provinciji Istern Kejp, gde fabrike imaju Mercedes-Benz, Volkswagen AG, Ford Motor Co.

Planirano je da postrojenje Stellantis bude završeno do kraja 2024. i moglo bi proizvoditi čak 90.000 jedinica godišnje, saopštilo je odeljenje.

Uz podršku vladinih podsticaja, automobilska industrija je prošle godine činila 4,9 odsto bruto domaćeg proizvoda Južne Afrike i 12,4 procenta izvoza, a proizvođači su direktno zapošljavali oko 110.000 ljudi, pokazuju podaci Automotive Business Council-a.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...