STOPA NEZAPOSLENOSTI U EVROZONI U MARTU 7,4 ODSTO, U EU 6,6, pokazuju podaci Eurostata

EUVesti

1.5.2020 13:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

STOPA NEZAPOSLENOSTI U EVROZONI U MARTU 7,4 ODSTO, U EU 6,6, pokazuju podaci Eurostata STOPA NEZAPOSLENOSTI U EVROZONI U MARTU 7,4 ODSTO, U EU 6,6, pokazuju podaci Eurostata
Prema podacima Eurostata, stopa nezaposlenosti u martu u Evrozoni, u prvom mesecu primene mera protiv epidemije korona virusa, iznosila je 7,4 odsto, dok je... STOPA NEZAPOSLENOSTI U EVROZONI U MARTU 7,4 ODSTO, U EU 6,6, pokazuju podaci Eurostata

Prema podacima Eurostata, stopa nezaposlenosti u martu u Evrozoni, u prvom mesecu primene mera protiv epidemije korona virusa, iznosila je 7,4 odsto, dok je u čitavoj Evropskoj uniji(EU) ta stopa bila 6,6 odsto, što je u obe kategorije povećanje za 0,1 odsto u odnosu na februar mesec.

Prema zvaničnim statističkim podacima u zemljama EU nezaposleno je oko 14,1 milion ljudi, dok je u Evrozoni nezaposlen 12,1 milion stanovnika.

U odnosu na februar, broj nezaposlenih u EU povećao se za oko 241 hiljadu, dok je u Evrozoni, taj broj veći za 197 hiljada, navodi se u saopštenju Eurostata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...