Na Zlatiboru boravi 45.000 turista, na Kopaoniku 23.000, u Vrnjačkoj Banji 20.000

Strani turisti u Beogradu potrošili 100 miliona evra

BiznisSrbijaTurizamVesti

4.1.2022 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Strani turisti u Beogradu potrošili 100 miliona evra Strani turisti u Beogradu potrošili 100 miliona evra
Prema procenama, u Beograd je oko praznika došlo skoro 100.000 stranaca, koji su potrošili oko sto miliona evra. Najveći broj turista je iz regiona,... Strani turisti u Beogradu potrošili 100 miliona evra

Prema procenama, u Beograd je oko praznika došlo skoro 100.000 stranaca, koji su potrošili oko sto miliona evra. Najveći broj turista je iz regiona, ali i iz Turske, Bugarske, Rusije i arapskih zemalja.

Dok su neki strani gosti u nedelju otišli iz grada, ima i onih koji su odlučili da produže boravak u srpskoj prestonici, prenosi RTS.

„Postali smo značajna evropska turistička destinacija kada govorimo o kratkim gradskim odmorima, o boravku od tri, četiri dana, i ne čudi što za novogodišnje i božićne praznike bude veliki broj ljudi u našem gradu, mnogo veći nego u nekim drugim gradovima, jer generalno, to je naš turistički proizvod. Bilo je zaista dobro, naše procene su da su hoteli bili popunjeni između 85 i 90 odsto“, izjavio je za RTS direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović.

Kako se navodi, ove godine Beograd je imao adut više, kada je proslava Nove godine u pitanju. Naime, spektakularnim vatrometom uz laserski šou u Beogradu na vodi, glavni grad je u novogodišnjoj noći ličio na svetsku metropolu.

Dodaje se da na Zlatiboru boravi 45.000 turista, na Kopaoniku 23.000, u Vrnjačkoj Banji 20.000.

„Kada su planinski centri i banje u pitanju, popunjenost je bila i veća od 90 procenata, što je zaista i više od očekivanog. Ono što je jako dobro je što nam se strani turisti vraćaju, što ih je bilo zaista u većem broju, tako da mislimo da će ova godina biti mnogo bolja i kada je dolazak inostranih gostiju u pitanju“, ističe za RTS direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović.

Ako pandemija korona virusa počne da jenjava, ove godine bi, kako se navodi, srpski turizam mogao da se približi rezultatima iz rekordne 2019. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...