Doček 2022. godine u Beču biće skromniji u odnosu na prethodne godine

Epidemiološke mere doneće austrijskom turizmu gubitak od 50 miliona evra

BiznisEUTurizam

30.12.2021 11:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Epidemiološke mere doneće austrijskom turizmu gubitak od 50 miliona evra Epidemiološke mere doneće austrijskom turizmu gubitak od 50 miliona evra
Otkazana javna proslava Nove godine u Beču i uvedeno ograničenje radnog vremena ugostiteljima do 22 sata skupo koštaju bečki turizam. Epidemiološke mere doneće austrijskom... Epidemiološke mere doneće austrijskom turizmu gubitak od 50 miliona evra

Otkazana javna proslava Nove godine u Beču i uvedeno ograničenje radnog vremena ugostiteljima do 22 sata skupo koštaju bečki turizam.

Epidemiološke mere doneće austrijskom turizmu gubitak od 50 miliona evra, ukazuje predsednik sektora za turizam i zabavu u Privrednoj komori Beča Markus Grisler (Markus Griessler).

„Na novogodišnju proslavu u Beču u godini dođe do 800.000 ljudi. Oni za nekoliko sati dočeka Nove godine potroše oko 40 miliona evra na brojnim štandovima u centru grada, a uz to su i hoteli poslednje noći u godini su stalno rasprodati“, podseća on.

Grisler navodi da i restorani i ugostiteljski objekti u novogodišnjoj noći ostvare obrt od daljih 10 miliona evra, piše Tanjug.

To će ove godine, zbog ograničenog radnog vremena do 22 sata, biti nemoguće.

Grisler je uveren da proslava Nove godine u restoranima i hotelima ne doprinosi širenju korone.

„U gastronomiji se primenjuje 2G pravilo i obavezna je registracija, što znači da svi moraju imati sertifikat o vakcinaciji ili preležanom Covid-19, i ostaviti lične podatke za lako praćenje kontakata“, objasnio je on.

Grisler je izjavio da je već kasno da se stvore normalni uslovi za doček Nove godine, ali bi barem restoranima trebalo omogućiti rad.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...