Nastavak snabdevanja biće "postepen"

Alžir će pomoći Libanu gorivom za proizvodnju struje

Svet

19.8.2024 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Alžir će pomoći Libanu gorivom za proizvodnju struje Alžir će pomoći Libanu gorivom za proizvodnju struje
Alžir će odmah početi da snabdeva Liban gorivom za svoje elektrane, naveo je alžirski državni radio u saopštenju, nakon što je libanska elektroprivredna kompanija... Alžir će pomoći Libanu gorivom za proizvodnju struje

Alžir će odmah početi da snabdeva Liban gorivom za svoje elektrane, naveo je alžirski državni radio u saopštenju, nakon što je libanska elektroprivredna kompanija objavila da su njene zalihe iscrpljene, objavio je Reuters.

Liban nije imao obezbeđeno neprekidno napajanje strujom od 1990-ih, a gotovinski transferi libanskoj državnoj elektroenergetskoj kompaniji Electricite du Liban (EDL) za pokrivanje hroničnih gubitaka povećali su ogroman javni dug te zemlje za desetine milijardi dolara, podseća čuvena novinska agencija.

EDL je u subotu najavio potpuni prekid snabdevanja strujom širom zemlje, uključujući i kritične objekte kao što je aerodrom.

Rečeno je da će se snabdevanje električnom energijom nastaviti postepeno kada se obezbede nove zalihe goriva, bilo kroz sporazum o razmeni sa Irakom ili drugim izvorima, stajalo je u saopštenju objavljenom putem alžirskog državnog radija, preneo je Reuters.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.