bez navođenja konkretnog razloga

Amazon ukida platformu za online učenje srednjoškolaca u Indiji

Firme u fokusuLifestyleSvet

24.11.2022 19:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Amazon ukida platformu za online učenje srednjoškolaca u Indiji Amazon ukida platformu za online učenje srednjoškolaca u Indiji
Kompanija Amazon.com je saopštila da će zatvoriti svoju platformu za online učenje za srednjoškolce u Indiji manje od dve godine od njenog pokretanja, bez... Amazon ukida platformu za online učenje srednjoškolaca u Indiji

Kompanija Amazon.com je saopštila da će zatvoriti svoju platformu za online učenje za srednjoškolce u Indiji manje od dve godine od njenog pokretanja, bez navođenja konkretnog razloga.

Platforma Amazon Academy, koja je pokrenuta početkom prošle godine usred buma virtuelnog učenja tokom pandemije Covid-19, nudila je obuku za ispite, uključujući Joint Entrance Examination (JEE), koji omogućava upis na vrhunske inženjerske fakultete širom Indije, prenosi Reuters.

Na osnovu procene, gigant e-trgovine je u saopštenju naveo da je doneo odluku da ukine Amazon Academy „postepeno kako bi se brinuo o trenutnim kupcima“.

Ukidanje dolazi u trenutku kada se više ed-tech firmi potresa pod pritiskom škola i centara za obuku koji se ponovo otvaraju širom Indije nakon zatvaranja izazvanog virusom Covid-19.

Prošlog meseca, lider industrije Byju’s rekao je da će otpustiti 2.500 zaposlenih jer se trudi da postane profitabilan.

I druge kompanije, poput Unacademy, Toppr, WhiteHat Jr i Vedantu, takođe su ranije ove godine, prema izveštajima lokalnih medija, najavile otpuštanja. 

  • GOCA BG

    24.11.2022 #1 Author

    Neprofesionalno da bez bilo kakvog objasnjenje ugase platformu…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...