Poštarine za naš region mogle bi da budu duplo niže

Moguća saradnja Pošte Srbije i Amazona

BiznisSrbija

3.11.2022 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Moguća saradnja Pošte Srbije i Amazona Moguća saradnja Pošte Srbije i Amazona
Poslovodstvo Pošte Srbije održalo je sastanak sa predstavnicima kompanije Amazon o potencijalnoj saradnji, a tom prilikom predstavljeno je i poslovanje Pošte Srbije, navedeno je... Moguća saradnja Pošte Srbije i Amazona

Poslovodstvo Pošte Srbije održalo je sastanak sa predstavnicima kompanije Amazon o potencijalnoj saradnji, a tom prilikom predstavljeno je i poslovanje Pošte Srbije, navedeno je na zvaničnoj stranici ovog javnog preduzeća.

Na sastanku, koji je održan u Privrednoj komori Srbije, razgovarano je o tome da cene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko platforme Amazona budu povoljniji krajnjim kupcima.

Iz Pošte Srbije je saopšteno da su predstavnici Amazona upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrednosti manje od 50 evra oslobođene od carine, uz plaćanje PDV-a.

Između ostalog, na sastanku je razgovarano o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u ovom segmentu, budući da je ova američka multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, koji organizuje Privredna komora Srbije.

JP Pošta Srbije Beograd

TAKOVSKA 2, 11060 Beograd (Palilula) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
243.407.644,52 (2021)
Broj zaposlenih:
14.889 (2021)
  • Jovan Marić

    3.11.2022 #1 Author

    Zašto se gradjani Srbije ometaju u prodaji inostranstvu izvozu sitne robe preko pošte i ebaya ?

    Odgovori

  • BOJANA

    3.11.2022 #2 Author

    Za one koji vole da kupuju na ovaj način to je dobra vest.

    Odgovori

  • VERA

    4.11.2022 #3 Author

    Može.saradnja samo da ovi naši poštati prestanu da kradu pošiljke i da samo ubacuju papirice u sanducice jer ih sve mrzi.

    Odgovori

  • TATJANA

    4.11.2022 #4 Author

    Vrlo značajno je da uslovi dostave budu povoljni

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...