U ekononomskoj misiji ove godine učestvuju Boeing, Netflix, Lockheed Martin

Američke kompanije osvajaju tržište Vijetnama

SvetU fokusu

17.3.2023 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američke kompanije osvajaju tržište Vijetnama Američke kompanije osvajaju tržište Vijetnama
SpaceX, Netflix i Boeing su među kompanijama koje će se pridružiti “najvećoj ikada“ američkoj poslovnoj misiji u Vijetnamu sledeće nedelje kako bi razgovarali o... Američke kompanije osvajaju tržište Vijetnama

SpaceX, Netflix i Boeing su među kompanijama koje će se pridružiti “najvećoj ikada“ američkoj poslovnoj misiji u Vijetnamu sledeće nedelje kako bi razgovarali o mogućnostima ulaganja i prodaje u toj zemlji jugoistočne Azije u razvoju.

Više od 50 kompanija, uključujući odbrambene, farmaceutske i tehnološke firme, učestvovaće u misiji koju organizuje Poslovni savet SAD-ASEAN, industrijsko telo, prenosi Reuters.

Delegacija je znak sve većeg interesovanja za premeštanje dela globalne proizvodnje, zbog pomeranja iz Kine usred kinesko-američkih trgovinskih sukoba.

Vijetnam, sa populacijom od 100 miliona ljudi, takođe ima brzorastuće potrošačko tržište kako se njegova srednja klasa širi.

“Ovo je najveća kompanijska misija ikada u Vijetnamu“, rekao je Vu Tu Than, predstavnik Poslovnog saveta SAD-ASEAN u toj zemlji, napominjući da to telo organizuje ovakve događaje već tri decenije.

Gigant striming industrije Netflix, koji je prošlog meseca izvestio da planira da otvori kancelariju u Vijetnamu, je među kompanijama koje se pridružuju misiji.

Vazduhoplovni proizvođači Boeing, Lockheed Martin i Bell održaće sastanke sa državnim vijetnamskim kompanijama za nabavku vojne opreme, rekao je Tan, dodajući da je to prvi put posle otprilike decenije da su bezbednosne firme odlučile da se pridruže godišnjoj misiji u Vijetnamu.

U decembru su iste kompanije vodile razgovore sa zvaničnicima vijetnamske vlade o mogućoj prodaji helikoptera i dronova, pošto zemlja traži nove dobavljače, a sukob u Ukrajini opterećuje sposobnosti Rusije, decenijama glavnog vojnog partnera Vijetnama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...