Program se ne uklapa u osnovnu delatnost kompanije

Apple otkazuje planove za proizvodnju električnih automobila

AutomobiliLifestyleSvet

28.2.2024 09:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Apple otkazuje planove za proizvodnju električnih automobila Apple otkazuje planove za proizvodnju električnih automobila
Apple će zatvoriti sektor koji radi na električnim automobilima, nazvan Grupa za specijalne projekte. Vesti signaliziraju da će Apple okončati svoje tajne napore da... Apple otkazuje planove za proizvodnju električnih automobila

Apple će zatvoriti sektor koji radi na električnim automobilima, nazvan Grupa za specijalne projekte.

Vesti signaliziraju da će Apple okončati svoje tajne napore da napravi automobil koji bi bio konkurent kompaniji Tesla. Program je zapošljavao hiljade radnika, ali se nikada nije uklapao u osnovnu delatnost kompanije u oblasti elektronike i online usluga, i pokrenuo je pitanja o tome koje kompanije će Apple koristiti za proizvodnju automobila, piše Seebiz.

Izveštaji o Appleovim ambicijama da napravi automobil prvi put su se pojavili 2014. godine, nakon što je kompanija angažovala automobilske inženjere i druge talente iz automobilskih kompanija.

Odeljenje je tokom godina imalo nekoliko reorganizacija, uključujući otpuštanja 2019. godine, kada su zaposleni premešteni u različite delove kompanije. Neki zaposleni u automobilskom odeljenju kompanije mogli bi da pređu u tim za generativnu veštačku inteligenciju.

Kompanija ima i druge projekte vezane za automobilsku industriju, uključujući svoj CarPlay softver orijentisan na info-zabavu.

Akcije kompanije Apple porasle su za oko jedan odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...