sve više bogataša iz Indije

Barclays širi tim u Aziji

BankeBiznisSvet

10.7.2024 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Barclays širi tim u Aziji Barclays širi tim u Aziji
Barclays planira veliko zapošljavanje u Aziji kako bi proširio upravljanje imovinom klijenata u narednih nekoliko godina, fokusirajući se na ultra bogataše i takozvane porodične... Barclays širi tim u Aziji

Barclays planira veliko zapošljavanje u Aziji kako bi proširio upravljanje imovinom klijenata u narednih nekoliko godina, fokusirajući se na ultra bogataše i takozvane porodične kancelarije u Indiji i Singapuru, saopštio je regionalni direktor ove investicione banke.

Čuvena banka ima za cilj da učetvorostruči svoja sredstva u regionu do kraja 2028. godine, rekao je Nitin Sing. Da bi postigao taj cilj, Sing planira da utrostruči svoj tim zaposlenih u Indiji i Singapuru. On je odbio da kaže za Bloomberg koliko ljudi trenutno zapošljava ili kolika sredstva su planirana za zapošljavanje.

Barclays se pridružuje konkurentima u regionu južne Azije u proširivanju u cilju privlačenja bogatih klijenata – to su ranije uradili i UBS Group i Julius Baer Group. Banka sa sedištem u Londonu, koja opslužuje indijske bogataše od 2008. godine.

„Imamo značajne ambicije za uvećanje poslovanja, a Azija je trenutno pokretač velikog globalnog rasta“, rekao je Sing u intervjuu.

Banka je objavila da je angažovala Huseina Selanija kao direktora odeljenja indijskih investicija. On će izveštavati Singu, kao i Žan-Demijenu Mariju, globalnom šefu za investicije, privatno bankarstvo i upravljanje ličnim bogatstvom.

Sveukupno, zajmodavac upravlja sa oko 183 milijarde funti (234 milijarde dolara) depozita klijenata, kredita i uloženih sredstava u svojim jedinicama, od kojih većina potiče iz Velike Britanije. Udeo azijskih sredstava je trenutno iznad 15 odsto, rekao je Sing.

Očekuje se da će broj bogatih pojedinaca u Indiji, sa imovinom većom od 30 miliona dolara, porasti za 50 odsto u narednih pet godina do 2028. godine, prema najnovijem izveštaju o bogatstvu Knight Franka.

Barclays ističe da njegova baza klijenata obuhvata 40 od 100 najbogatijih Indijaca sa Forbesove liste.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.