Vlasnici Mančester Junajteda "razmatraju strateške alternative" u vezi kluba

Braća Glejzer razmišljaju o prodaji „Crvenih đavola“

BerzaInvesticijeSvet

23.11.2022 09:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Braća Glejzer razmišljaju o prodaji „Crvenih đavola“ Braća Glejzer razmišljaju o prodaji „Crvenih đavola“
Upravni odbor jednog od najuspešnijih fudbalskih klubova na svetu – Mančester Junajteda (Manchester United) saopštio je da pokreće proces „istraživanja strateških alternativa za klub“,... Braća Glejzer razmišljaju o prodaji „Crvenih đavola“

Upravni odbor jednog od najuspešnijih fudbalskih klubova na svetu – Mančester Junajteda (Manchester United) saopštio je da pokreće proces „istraživanja strateških alternativa za klub“, koje uključuju nova ulaganja, prodaju ili druge transakcije koje uključuju klub kao kompaniju.

Taj proces, kako je navedeno u saopštenju, uključiće procenu nekoliko inicijativa za jačanje kluba, uključujući rekonstrukciju stadiona i infrastrukture, kao i proširenje komercijalnih operacija kluba na globalnom nivou.

Izvršni kopredsedavajući i direktori Avram i Džoel Glejzer (Avram, Joel Glazer) ocenili su u pisanoj izjavi da „snaga kluba počiva na strasti i lojalnosti globalne zajednice od 1,1 milijardu navijača i pratilaca“.

„Upravni odbor je odobrio detaljnu procenu strateških alternativa. Razmotrićemo sve opcije… kako bi Manchester United maksimalno iskoristio značajne mogućnosti rasta koje su dostupne klubu danas i u budućnosti. Tokom ovog procesa ostaćemo u potpunosti fokusirani na služenje najboljim interesima naših navijača, akcionara i različitih zainteresovanih strana“, poručila su braća Glejzer.

Raine Group je ekskluzivni finansijski savetnik kompanije, a Latham & Vatkins LLP je pravni savetnik, dok Rothschild and Co. deluju kao ekskluzivni finansijski savetnik porodice Glejzer.

„Ne može postojati garancija da će pregled koji se preduzima rezultirati bilo kojom transakcijom koja uključuje kompaniju. Mančester Junajted nema nameru da daje dalje najave u vezi sa revizijom osim ako i dok Upravni odbor ne odobri konkretnu transakciju ili drugi tok akcije koji zahteva zvaničnu najavu“, istakli su u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...