Odabran među više od 500 aerodroma

Hamad u Dohi najbolji aerodrom na svetu

Svet

22.4.2024 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Hamad u Dohi najbolji aerodrom na svetu Hamad u Dohi najbolji aerodrom na svetu
Međunarodni aerodrom Hamad (DOH) u Dohi, glavnom gradu Katara, po drugi put proglašen je najboljim aerodromom na svetu, dok je već desetu godinu zaredom... Hamad u Dohi najbolji aerodrom na svetu

Međunarodni aerodrom Hamad (DOH) u Dohi, glavnom gradu Katara, po drugi put proglašen je najboljim aerodromom na svetu, dok je već desetu godinu zaredom proglašen najboljim pružaocem usluga u avio saobraćaju na Bliskom istoku, objavio je BiH portal ins.ba pozivajući se na Doha News.

Odluke su donesene na manifestaciji Skytrax World Airport Awards 2024 održanoj u nemačkom gradu Frankfurtu.

U konkurenciji više od 500 aerodroma, katarski je osvojio najveće priznanje u ključnim pokazateljima uspešnosti u ovoj oblasti.

„Ovo je izvanredno dostignuće za aerodrom Hamad, koji slavi svoju 10. godišnjicu operativne izvrsnosti, besprekorno povezujući putnike iz celog sveta”, rekao je glavni izvršni direktor grupe Qatar Airways, Badr Mohammed Al-Meer, koji je upravljao razvojem i rastom Međunarodnog aerodroma Hamad u protekloj deceniji.

Prošle godine je Međunarodni aerodrom Hamad opslužio je preko 45 miliona putnika, što je povećanje od 31 odsto u odnosu na godinu ranije, pa je nadmašujući rekord postavljen tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine.

  • MAJA

    25.4.2024 #1 Author

    Katar je pobedio u svakom smislu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...