peti mesec zaredom zabeležen rast

Industrijska proizvodnja u Kini pokazuje snažan oporavak

Svet

25.10.2022 10:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Industrijska proizvodnja u Kini pokazuje snažan oporavak Industrijska proizvodnja u Kini pokazuje snažan oporavak
Kineska industrijska proizvodnja porasla je u septembru ove godine za 6,3 odsto na godišnjem nivou, pokazujući snažan oporavak, nakon što su vladine mere koje... Industrijska proizvodnja u Kini pokazuje snažan oporavak

Kineska industrijska proizvodnja porasla je u septembru ove godine za 6,3 odsto na godišnjem nivou, pokazujući snažan oporavak, nakon što su vladine mere koje podstiču industrijsku proizvodnju stupile na snagu, prenosi Kineska medijska grupa (CMG) ocene stručnjaka.

Kako je istaknuto, bio je to peti mesec zaredom rasta industrijske proizvodnje u Kini, a taj broj je takođe nadmašio avgustovski rast od 4,2 odsto i julski od 3,8 odsto, saopštio je Nacionalni zavod za statistiku, prenela je Beta.

Zamenik direktora Sektora industrijske statistike Nacionalnog zavoda za statistiku Đijang Juan rekao je da je u trećem kvartalu, primenom paketa mera za stabilizaciju privrede, industrijska proizvodnja prevazišla nepovoljne faktore poput pandemije korona virusa i ekstremnih temperatura, pokazujući trend oporavka i kontinuiranog poboljšanja.

Lanci snabdevanja i industrijski lanci, kako je istakao, oporavljaju se. „Od jula do septembra industrijska proizvodnja porasla je 4,8 odsto na godišnjem nivou, 4,1 procentni poen brže nego u drugom kvartalu“, rekao je Đijang.

On je naveo i da je u trećem kvartalu visokotehnološka industrijska proizvodnja skočila za 6,7 odsto na godišnjem nivou, 1,9 procentnih poena brže od ukupne industrijske proizvodnje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...