neophodno povećanje zaliha

Japan pozvao Saudijsku Arabiju da proizvodi više nafte zbog rata u Izraelu

Svet

19.10.2023 17:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Japan pozvao Saudijsku Arabiju da proizvodi više nafte zbog rata u Izraelu Japan pozvao Saudijsku Arabiju da proizvodi više nafte zbog rata u Izraelu
Japan je u četvrtak pozvao Saudijsku Arabiju i druge zemlje koje proizvode naftu da povećaju zalihe kako bi stabilizovali globalno tržište nafte. „Vlada Japana... Japan pozvao Saudijsku Arabiju da proizvodi više nafte zbog rata u Izraelu

Japan je u četvrtak pozvao Saudijsku Arabiju i druge zemlje koje proizvode naftu da povećaju zalihe kako bi stabilizovali globalno tržište nafte.

„Vlada Japana će podstaći zemlje koje proizvode naftu da stabilizuju globalno tržiš te sirove nafte povećanjem proizvodnje i ulaganjem u proizvodne kapacitete“, rekao je glavni sekretar kabineta Hirokazu Macuno, prenosi Anadolu Agency.

Njegove izjave dolaze u trenutku kada cene goriva rastu usled tekućeg oružanog sukoba između Izraela i Hamasa, ugrožavajući uticaj na globalnu ekonomiju.

„Od Saudijske Arabije kao zemlje koja proizvodi naftu, tražili smo da proizvode više nafte kako bi to doprinelo stabilnosti međunarodnog tržišta sirove nafte“, dodao je Macuno.

U sredu su saudijski kralj i japanski premijer razgovarali telefonom o situaciji u Gazi i humanitarnoj pomoći.

Gaza doživljava tešku humanitarnu krizu, ponestaju voda, hrana, gorivo i medicinske zalihe, nema ni struje.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš (Antonio Guterres) pozvao je na „trenutni humanitarni prekid vatre“ kako bi se ublažila „epska ljudska patnja“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...