Štrajka neće biti

Kanadski automobilski radnici postigli dogovor sa Fordom

BiznisSvet

21.9.2023 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kanadski automobilski radnici postigli dogovor sa Fordom Kanadski automobilski radnici postigli dogovor sa Fordom
Unifor, sindikat koji predstavlja kanadske automobilske radnike u Fordu, postigao je preliminarni dogovor sa američkim proizvođačem automobila, pa je najavljeni štrajk više od 5.000... Kanadski automobilski radnici postigli dogovor sa Fordom

Unifor, sindikat koji predstavlja kanadske automobilske radnike u Fordu, postigao je preliminarni dogovor sa američkim proizvođačem automobila, pa je najavljeni štrajk više od 5.000 članova sindikata sprečen u poslednjem trenutku, prenosi CNN.

„Iskoristili smo najmoćnije oružje našeg sindikata: pravo na štrajk. Kada se kompanija Ford suočila sa mogućnošću sveopšteg protesta, odlučila je da nam da dobru ponudu, naveo je Unifor u svom saopštenju, piše Blic.

Ford i Unifor nisu saopštili detalje ovog sporazuma.

Da se planirani štrajk održao, tri Fordove fabrike u Kanadi bi bile prisiljene da zaustave rad, kao i brojni centri za distribuciju auto-delova, a stala bi i proizvodnja terenskih vozila Ford edge i Lincoln Nautilus, kao i proizvodnja dva modela motora V-8.

Za sada nije jasno kakav je uticaj ovog dogovora na pregovore između američkog sindikata radnika u auto-industriji (UAW) sa kompanijama Ford, General motors ili Stellantis.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...