poboljšanje zategnutih trgovinskih odnosa

Kina ponovo uvozi crveno meso iz Australije

BiznisSvet

12.12.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kina ponovo uvozi crveno meso iz Australije Kina ponovo uvozi crveno meso iz Australije
Kina je u utorak ukinula suspenzije protiv tri najveća australijska izvoznika crvenog mesa, i dobila je pohvale od Kanbere u nastojanju poboljšanja zategnutih odnosa... Kina ponovo uvozi crveno meso iz Australije

Kina je u utorak ukinula suspenzije protiv tri najveća australijska izvoznika crvenog mesa, i dobila je pohvale od Kanbere u nastojanju poboljšanja zategnutih odnosa dve zemlje.

Mnoge od najunosnijih australijskih izvoznih roba su efektivno zabranjene iz Kine, zbog žestokog diplomatskog spora dve države u periodu od 2020. do 2022. godine, prenosi AFP.

Ipak, kako su se odnosi poboljšali tokom prošle godine, Kina je ukinula carine na australijski ječam, zaustavila zabranu uvoza drvne građe i nastavila sa isporukom uglja.

Australijski zvaničnici potvrdili su u utorak da su suspenzije ukinute i za tri velike klanice crvenog mesa.

„Ovo je veoma dobra vest za australijske farmere i prerađivače mesa“, rekao je ministar poljoprivrede Marej Vat (Murray Watt) u saopštenju, i dodao da je normalizacija trgovine sa Kinom pobeda poljoprivrednog sektora Australije.

Ministar trgovine Don Farel (Don Farrell) rekao je da je to „još jedan pozitivan korak ka stabilizaciji odnosa sa Kinom“.

Grupe za stočarsku industriju procenjuju da se gubici u periodu loših odnosa Australije i kine mere stotinama milijardi dolara.

  • Sindi

    13.12.2023 #1 Author

    Samo da oni nama ne jedu kuce 🙊

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...