Kompaniji će biti obezbeđen novi zajam od 1,5 milijardi dolara

Lanac bioskopa Cineworld najavio plan za restrukturiranje duga

KulturaLifestylePoslovanjeSvet

3.4.2023 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Lanac bioskopa Cineworld najavio plan za restrukturiranje duga Lanac bioskopa Cineworld najavio plan za restrukturiranje duga
Lanac bioskopa Cineworld najavio je plan za restrukturiranje duga uz pomoć najvećih zajmodavaca koji će mu pomoći da se izvuče iz stečajnog postupka navedenog... Lanac bioskopa Cineworld najavio plan za restrukturiranje duga

Lanac bioskopa Cineworld najavio je plan za restrukturiranje duga uz pomoć najvećih zajmodavaca koji će mu pomoći da se izvuče iz stečajnog postupka navedenog u poglavlju 11.

Kompanija je ušla u stečajni postupak u septembru, sa dugovanjima i obavezama po lizingu u vrednosti od 8,8 milijardi dolara, piše Financial Times.

Prema predlogu, zajmodavci će smanjiti dugovanja lanca bioskopa za 4,5 milijardi dolara, pri čemu će dobiti udeo u reorganizovanoj grupi, obezbediti novi zajam od 1,5 milijardi dolara i dati garancije za vlasnička prava na hartije od vrednosti u iznosu od 800 miliona dolara. Postojeći investitori u hartije od vrednosti verovatno neće dobiti ništa.

Muki Grejdinger (Mooki Greidinger), izvršni direktor kompanije Cineworld, rekao je da ugovor predstavlja “glas poverenja” kompaniji.

Prošle nedelje, Financial Times je objavio vest da kreditori ovog lanca u okviru revizije rukovodstva planiraju da svrgnu Grejdingera sa pozicije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...