ulaganje u materijale za baterije

LG Chem izdao zelene obveznice u vrednosti od 300 miliona dolara

AutomobiliBiznisFirme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusu

8.7.2022 18:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

LG Chem izdao zelene obveznice u vrednosti od 300 miliona dolara LG Chem izdao zelene obveznice u vrednosti od 300 miliona dolara
LG Chem je izdao zelene obveznice u vrednosti od 300 miliona dolara za prikupljanje sredstava za poboljšanje svoje operativnosti u materijalima za punjive baterije... LG Chem izdao zelene obveznice u vrednosti od 300 miliona dolara

LG Chem je izdao zelene obveznice u vrednosti od 300 miliona dolara za prikupljanje sredstava za poboljšanje svoje operativnosti u materijalima za punjive baterije kao što su katode i separatori, saopštila je kompanija u petak.

Kompanija je saopštila da je uspela da emituje globalne zelene obveznice ― vrstu međunarodnih obveznica koje se izdaju i distribuiraju na globalnom finansijskom tržištu, piše KoreaTimes.

LG Chem je otkrio da ulaže napore da ojača svoju poslovnu konkurentnost nakon što je odvojio svoju podružnicu za proizvodnju baterija, LG Energi Solution.

Kompanija je saopštila da će do 2025. godine uložiti 10 triliona vona (7,7 milijardi dolara) u materijale za baterije, ekološki prihvatljive plastične materijale i razvoj novih lekova.

U prvom kvartalu 2021. godine najavila je da će svake godine realizovati investicije u objekte vredne četiri triliona vona (3,1 milijardu dolara).

U tom cilju, očekuje se da će kompanija samo ove godine obezbediti investiciona sredstva u vrednosti od 3,5 triliona vona (2,7 milijardi dolara) izdavanjem zelenih obveznica i pozajmljivanjem kredita.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...