unapređenje sistema za autonomnu vožnju

LG Electronics jača saradnju sa kompanijom Magna

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSvet

5.1.2023 12:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

LG Electronics jača saradnju sa kompanijom Magna LG Electronics jača saradnju sa kompanijom Magna
LG Electronics će proširiti saradnju sa kanadskom kompanijom za auto-delove Magna kako bi zajednički proizvodila rešenja za samovozeće automobile sledeće generacije, saopšteno je iz... LG Electronics jača saradnju sa kompanijom Magna

LG Electronics će proširiti saradnju sa kanadskom kompanijom za auto-delove Magna kako bi zajednički proizvodila rešenja za samovozeće automobile sledeće generacije, saopšteno je iz ove kompanije.

Dve kompanije saopštile su da promovišu stratešku tehnološku saradnju sa ciljem da zauzmu tržište autonomne vožnje u nastajanju, i to integracijom LG-jeve info-zabavne tehnologije i Magninog naprednog sistema pomoći vozaču (ADAS) , to jest tehnologija vezanih za autonomnu vožnju, prenosi Korea Times.

„LG i Magna će imati svoje promotivne štandove na Sajmu potrošačke elektronike (CES). Zvaničnici dve kompanije sastaće se na CES-u kako bi dalje razgovarali o merama saradnje“, rekao je portparol LG-a.
LG, koji se agresivno širi na automobilske komponente, vodeći je igrač u oblasti informacija i zabave u vozilima.

Kompanija isporučuje različite „infotainment“ funkcije za sisteme u vozilu kao što su telematika, audio, video i navigacija. Konkretno, LG ima najveći udeo ― 23 odsto, od trećeg kvartala 2022. godine ― na tržištu telematike, prema podacima Strategi Analitics.

Magna je jedan od lidera u poslovanju sa auto-delovima, snabdevajući automobilske delove u rasponu od pogonskih agregata do sistema za samostalno upravljanje kao što je ADAS. Kompanija je nedavno kupila ADAS poslovnu jedinicu švedske autonomne kompanije Veoneer za oko dva triliona vona (1,56 milijardi dolara) kako bi ojačala svoju konkurentnost u sektoru.

LG očekuje da će saradnja dodatno povećati njegovu konkurentnost u oblasti informacija i zabave.

Zajedničko preduzeće trenutno gradi svoju treću fabriku u Meksiku, posle jedne u Inčeonu u Koreji i druge u Nandžingu u Kini. Fabrika u Meksiku će proizvoditi osnovne komponente za EV kao što su motori i invertori i obezbediti ih za GM-ova EV.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...