Ruski poslovi prodati Avtodomu

Mercedes se potpuno povukao iz Rusije

AutomobiliPoslovanjeSvet

26.4.2023 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Mercedes se potpuno povukao iz Rusije Mercedes se potpuno povukao iz Rusije
Nemački Mercedes se, 14 meseci od ruskog napada na Ukrajinu, potpuno povukao sa ruskog tržišta, saopštio je automobilski gigant. Koncern je potvrdio da je... Mercedes se potpuno povukao iz Rusije

Nemački Mercedes se, 14 meseci od ruskog napada na Ukrajinu, potpuno povukao sa ruskog tržišta, saopštio je automobilski gigant.

Koncern je potvrdio da je ruske poslove u aprilu prodao domaćem Avtodomu, uz potrebne dozvole i ispunjene ugovorne obaveze. Detalji transakcije nisu saopšteni, prenosi DPA.

Kratko po napadu Rusije na Ukrajinu, Mercedes je stopirao izvoz u Rusiju i lokalnu proizvodnju.

Finansijski direktor koncerna Harald Vilhelm (Harald Wilhelm) je u oktobru najavio prodaju preostalih interesa u toj zemlji.

Podsetimo, Mercedes je prošle godine prodao znatno više luksuznih vozila i na konto poskupljenja za trećinu uvećao zaradu, na oko 14,8 milijardi evra.

  • SHALIMAR

    28.4.2023 #1 Author

    To se i ocekivalo…

    Odgovori

  • MITAR

    29.4.2023 #2 Author

    Ocekivana vest, trpeli su od pocetka veliki pritisak da se povuku sa Ruskog trzista iako to nisu zeleli jer je za njih to ogromno striste ali je politika ucinila svoje.

    Odgovori

  • BIJUTI27

    10.1.2024 #3 Author

    Očekivano u potpunosti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...