potpisano ukupno 89 velikih projekata u ovoj oblasti

Na sajmu digitalne trgovine u Kini ugovoreni poslovi za više od pet milijardi dolara

Hi-techLifestyleSvet

14.12.2022 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Na sajmu digitalne trgovine u Kini ugovoreni poslovi za više od pet milijardi dolara Na sajmu digitalne trgovine u Kini ugovoreni poslovi za više od pet milijardi dolara
Na upravo završenom Globalnom sajmu digitalne trgovine održanom u istočnoj kineskoj provinciji Džeđijang, postignuti su preliminarni ugovori vredni ukupno 37,4 milijarde juana (oko 5,37... Na sajmu digitalne trgovine u Kini ugovoreni poslovi za više od pet milijardi dolara

Na upravo završenom Globalnom sajmu digitalne trgovine održanom u istočnoj kineskoj provinciji Džeđijang, postignuti su preliminarni ugovori vredni ukupno 37,4 milijarde juana (oko 5,37 milijardi američkih dolara), saopštila je pokrajinska privredna komora.

Prvi Globalni sajam digitalne trgovine na temu „Povezivanje digitalne trgovine sa svetom“ održan je od nedelje do srede u Hangdžouu, glavnom gradu Džeđijanga. Kosponzorisali su ga vlada provincije Džeđijang i Ministarstvo trgovine, prenosi Sinhua.

Četvorodnevni događaj okupio je više od 800 vodećih kompanija iz Kine i inostranstva, a prikazano je 315 novih digitalnih proizvoda. Tokom sajma potpisano je ukupno 89 velikih projekata u oblasti internet plusa, novih materijala i industrije života i zdravlja, uz dogovoreno oko 110 milijardi juana ukupnih investicija, saopštila je pokrajinska privredna komora na današnjoj konferenciji za novinare.

Vladini zvaničnici, naučnici i gostujući izlagači iz više od 50 zemalja i regiona prisustvovali su događaju kako bi razgovarali o vrućim temama u globalnoj digitalnoj trgovini, unapredili saradnju i ubrzali otvaranje digitalne ekonomije.

  • SUNCOKRET

    14.12.2022 #1 Author

    Kina je prva u svemu pa i u digitalnoj tehnologija koja sd na moju žalost razvija enormnim brzinom. Doneće nam čini mi se vise lošeg nego dobrog.

    Odgovori

  • GOCA BG

    15.12.2022 #2 Author

    Kinezi su ispred svih,odlicne strucnjake imaju u svemu…

    Odgovori

  • Tina

    18.12.2022 #3 Author

    Veliki broj ugovora se I sklope na sajmu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...