NISSAN BEZ PROIZVODNJE U BRITANIJI Radnici na plaćenom odsustvu

AutomobiliLifestyleSvet

3.4.2020 10:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NISSAN BEZ PROIZVODNJE U BRITANIJI Radnici na plaćenom odsustvu NISSAN BEZ PROIZVODNJE U BRITANIJI Radnici na plaćenom odsustvu
Japanski proizvođač automobila „Nissan“ će obustavu proizvodnje u Britaniji, započetu sredinom marta, produžiti tokom celog aprila, budući da epidemija koronavirusa i dalje traje širom... NISSAN BEZ PROIZVODNJE U BRITANIJI Radnici na plaćenom odsustvu

Japanski proizvođač automobila „Nissan“ će obustavu proizvodnje u Britaniji, započetu sredinom marta, produžiti tokom celog aprila, budući da epidemija koronavirusa i dalje traje širom Evrope, saopšteno je iz ove kompanije.

„Tokom ovog perioda većina zaposlenih će biti na plaćenom odsustvu“, navodi se u saopštenju kompanije, koja, po oceni Rojtersa, ima u vidu vladin program o pokrivanju 80 odsto troškova za plate radnika na prinudnom odmoru u iznosu do 2.500 funti (3.100 dolara) mesečno po zaposlenom.

Proizvodnja u „Nissan“ fabrikama u Španiji takođe je obustavljena do daljeg, dodaju iz ove kompanije. “Naš cilj je da kroz ovu krizu prođemo održavajući samo aktivnosti koje su od ključne važnosti za kontinuitet poslovanja kako bismo bili spremni za nastavak proizvodnje u Evropi kada za to dođe vreme”, navodi „Nissan“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...