Ukida se Venmo kao način plćanja na poznatoj platformi za kupovinu

Potez Amazona oborio akcije PayPala

BiznisSvet

8.12.2023 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Potez Amazona oborio akcije PayPala Potez Amazona oborio akcije PayPala
Kompanija Amazon je saopštila da više neće dozvoljavati kupcima da plaćaju koristeći online uslugu Venmo od 10. januara, ali nastaviće da prihvata Venmo debitne... Potez Amazona oborio akcije PayPala

Kompanija Amazon je saopštila da više neće dozvoljavati kupcima da plaćaju koristeći online uslugu Venmo od 10. januara, ali nastaviće da prihvata Venmo debitne i kreditne kartice, navodi se u obaveštenju. Venmo je najavio taj potez u posebnom obaveštenju objavljenom na svojoj veb-stranici.

„Zbog nedavnih promena, Venmo se više ne može dodati kao način plaćanja“, saopštila je kompanija. „Venmo će ostati dostupan kupcima kojima je trenutno omogućen u svom Amazon novčaniku do 10. januara 2024. godine“, piše Seebiz.

Akcije PayPala, koji poseduje Venmo, pale su za više od dva odsto.

Ovaj potez predstavlja iznenadni preokret. Amazon je prošlog oktobra najavio da će dodati Venmo kao način plaćanja, dajući kupcima više opcija da plate svoje kupovine. Venmo je popularna usluga plaćanja koja omogućava korisnicima da trenutno šalju novac jedni drugima.

Portparol Amazona je potvrdio promenu i rekao da će kupci i dalje moći da koriste „skoro desetak drugih načina plaćanja“. Kompanija nije pojasnila zašto uklanja Venmo.

Portparol Venma rekao je za CNBC da su se kompanija i Amazon složili da onemoguće uslugu plaćanja kao opciju, dodajući da „imaju jak odnos sa Amazonom i da se raduju što će nastaviti da ga grade.“

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...