Stigla potvrda međunarodne revizorske kompanije

Predsednica Moldavije: Ne dugujemo 800 miliona dolara Gazpromu

Svet

4.9.2023 10:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Predsednica Moldavije: Ne dugujemo 800 miliona dolara Gazpromu Predsednica Moldavije: Ne dugujemo 800 miliona dolara Gazpromu
Predsednica Moldavije Maja Sandu (Maia Sandu) saopštila je da su međunarodni revizori zaključili da su netačni navodi Gazproma da Moldavija duguje 800 miliona dolara.... Predsednica Moldavije: Ne dugujemo 800 miliona dolara Gazpromu

Predsednica Moldavije Maja Sandu (Maia Sandu) saopštila je da su međunarodni revizori zaključili da su netačni navodi Gazproma da Moldavija duguje 800 miliona dolara.

„Ovo još nije poznato javnosti, ali naredne sedmice vlada će izaći sa saopštenjem da smo angažovali međunarodnu kompaniju koja je obavila reviziju i nije otkrila dugove Gazpromu u iznosu od oko 800 miliona dolara, kako je hteo da nas prevari 2021. godine“, rekla je Sandu tokom sastanka sa stanovništvom u selu Kongaz.

Kišinjev je u oktobru 2021. postigao dogovor sa Gazpromom da produži ugovor o isporuci gasa, uz reviziju duga kompanije Moldovagaz 2022. godine, piše Mina pozivajući se na B92.

Ministar energetike Moldavije Viktor Parlikov (Victor Parlicov) rekao je sredinom jula da je revizorski izveštaj o dugu Gazpromu završen i da će biti poslat ruskoj strani zajedno sa nacrtom sporazuma o regulisanju istorijskog duga u iznosu većem od 720 miliona dolara.

Od decembra prošle godine Moldovagaz dobija gas iz dva izvora, i to iz državnog Energocoma i Gazproma.

Tagovi
DUG GAS GAZPROM

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...