Restauracija će biti skupa, ali „veoma isplativa”

Prodata izgorela školjka starog trkačkog automobila Ferrari za dva miliona dolara

LifestyleLuksuzSvet

22.8.2023 09:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Prodata izgorela školjka starog trkačkog automobila Ferrari za dva miliona dolara Prodata izgorela školjka starog trkačkog automobila Ferrari za dva miliona dolara
Izgorela školjka starog trkačkog automobila Ferrari prodata je na aukciji u SAD za skoro dva miliona dolara. Auto se zapalio tokom trke 1960-ih i... Prodata izgorela školjka starog trkačkog automobila Ferrari za dva miliona dolara

Izgorela školjka starog trkačkog automobila Ferrari prodata je na aukciji u SAD za skoro dva miliona dolara.

Auto se zapalio tokom trke 1960-ih i njegove ostatke niko nije dirao decenijama.

Vozio ga je Franko Кorteze (Franco Cortese), prvi trkač marke Ferrari. Analitičari kažu da bi novi kupac možda želeo da obnovi vozilo kako bi moglo ponovo da izađe na trkačku stazu, piše BBC, a prenosi portal N1.

Automobil iz 1954. godine je iz mondial 500 spider serije i jedan od 13 ikada napravljenih, sa karoserijom koju je proizvela Pininfarina.

Godine 1954. Кorteze se dovezao „mondialom“ do 14. ukupnog cilja na Mille Miglia, trci od 1.000 milja (1.600 km) kroz Italiju.

Tokom godina, „mondial“ je nekoliko puta udaran i pretrpeo je štetu od požara. Godine 1978. kupio ga je američki kolekcionar koji ga je sačuvao u oštećenom stanju.

Godine 2004. automobil je otkriven, zajedno sa 19 drugih Ferarri automobila,  kada je uragan odneo krov sa štale u kojoj su čuvani na Floridi.

Aukcionar RM Sotheby’s kaže da će vozilu biti potrebna „sveobuhvatna restauracija kako bi se vratio u stanje iz svojih slavnih dana“, ali proces će, dodaju, sigurno biti „veoma isplativ“.

  • SHALIMAR

    22.8.2023 #1 Author

    Kada ha budu vratili popravkom u prvobitno stanje,prodace ga za pet miliona

    Odgovori

  • Brana

    3.9.2023 #2 Author

    Isplatiće mu se sigurno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...