Bolje od očekivanja

Putin: Budžetski deficit Rusije u 2023. godini manji od 1,5 odsto

SvetU fokusu

28.12.2023 11:57 Autor: Vladimir Jokanović 0

Putin: Budžetski deficit Rusije u 2023. godini manji od 1,5 odsto Putin: Budžetski deficit Rusije u 2023. godini manji od 1,5 odsto
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da bi deficit federalnog budžeta zemlje do kraja 2023. godine mogao biti ispod 1,5 odsto BDP-a. Procenjeni deficit... Putin: Budžetski deficit Rusije u 2023. godini manji od 1,5 odsto

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da bi deficit federalnog budžeta zemlje do kraja 2023. godine mogao biti ispod 1,5 odsto BDP-a. Procenjeni deficit je manji od dva odsto BDP-a.

„Ministar finansija (Anton Siluanov) saopštio je da je naš deficit niži od dva odsto, koliko smo ranije predviđali, ocenjujući da bi dva odsto bio dobar rezultat. Ispostavlja se da će biti manje. Čak će biti manje od 1,5 procenata“, naveo je Putin, prenosi Komersant.

Siluanov je u julu procenio da bi budžetski deficit Rusije do kraja tekuće godine mogao da iznosi dva do 2,5 procenata BDP-a. Ministar finansija je međutim krajem novembra naveo da bi deficit mogao da bude bliži vrednosti od jedan odsto.

Prema važećem zakonu o budžetu za 2023. godinu, planiran je deficit od 2.900 milijardi rubalja (32,15 milijardi dolara) što iznosi dva procenta BDP-a Rusije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...