Akcija sindikata će trajati do Uskrsa

Radnici obezbeđenja na aerodromu Heathrow započeli desetodnevni štrajk

SvetU fokusu

31.3.2023 16:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Radnici obezbeđenja na aerodromu Heathrow započeli desetodnevni štrajk Radnici obezbeđenja na aerodromu Heathrow započeli desetodnevni štrajk
Putnici koji lete sa londonskog aerodroma Heathrow suočeni su sa potencijalnim kašnjenjima i odlaganjima letova zbog štrajka koji je započelo osoblje obezbeđenja. Preko 1.400... Radnici obezbeđenja na aerodromu Heathrow započeli desetodnevni štrajk

Putnici koji lete sa londonskog aerodroma Heathrow suočeni su sa potencijalnim kašnjenjima i odlaganjima letova zbog štrajka koji je započelo osoblje obezbeđenja.

Preko 1.400 članova sindikata Unite započelo je u petak desetodnevnu akciju nakon što su propali poslednji pregovori o postizanju dogovora sa rukovodstvom aerodroma, piše Financial Times.

Štrajk koji je započet u jednom od najprometnijih perioda u godini trajaće do Uskrsa (9. aprila).

Osoblje obezbeđenja radi na terminalu 5, odakle poleću avioni kompanije Britsh Airways, i na širem prevozu tereta na aerodromu.

Članovi sindikata su izjavili da će napuštanja izazvati „ozbiljna kašnjenja“, ali je sa aerodroma saopšteno da će se putovanja odvijati po ustaljenom redu, sa dužim vremenom čekanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...