RAST BRITANSKOG BDP U AVGUSTU 2,1 ODSTO Ekonomisti očekivali više

SvetVesti

9.10.2020 08:38 Autor: Vladimir Jokanović 2

RAST BRITANSKOG BDP U AVGUSTU 2,1 ODSTO Ekonomisti očekivali više RAST BRITANSKOG BDP U AVGUSTU 2,1 ODSTO Ekonomisti očekivali više
Ekonomija Velike Britanije porasla je za 2,1 odsto u avgustu na mesečnom nivou, dok je postepeni oporavak zemlje od krize korona virusa nastavljen nešto... RAST BRITANSKOG BDP U AVGUSTU 2,1 ODSTO Ekonomisti očekivali više

Ekonomija Velike Britanije porasla je za 2,1 odsto u avgustu na mesečnom nivou, dok je postepeni oporavak zemlje od krize korona virusa nastavljen nešto sporijim tempom.

Procenjeni rast britanskog BDP u avgustu bio je niži od očekivanja ekonomista, koji su u anketi Reutersa predvideli mesečni rast za 4,6 odsto, prenosi CNBC.

Popuštanje mera zaključavanja poslednjih meseci otvorio je put oporavku u mnogim sektorima ekonomije, ali slučajevi zaraze virusom Covid-19 eksponencijalno rastu poslednjih nedelja, a reč je o takozvanom drugom talasu epidemije.

Vlada u Londonu uvela je u celoj zemlji ograničenje rada barova i restorana do 22 sata i najavila nove mere u narednim nedeljama, kao i novi paket pomoći za nezaposlene.

Do petka ujutro u Velikoj Britaniji potvrđeno je 564.502 slučaja zaraze korona virusom i 42.682 smrtna slučaja.

  • ZORICA.S

    11.10.2020 #1 Author

    Nista novo za Britance!

    Odgovori

  • Anna

    12.10.2020 #2 Author

    Preveliki broj smrtnih slučajeva. Siromašni će biti još siromašniji, što otvara vrata još većem broju smrtnih slučajeva. A ekonomija još dugo neće biti onakva kakvu priželhkuju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...