Nezabeleženo od 2007. godine

Rekordno visoki prinosi na američke dugoročne obveznice

BankeSvet

3.10.2023 16:47 Autor: Vladimir Jokanović 0

Rekordno visoki prinosi na američke dugoročne obveznice Rekordno visoki prinosi na američke dugoročne obveznice
Prinosi na dugoročne američke državne obveznice dostigli su u utorak najviši nivo od 2007. godine, što je odraz naglog porasta zabrinutosti investitora zbog mogućnosti... Rekordno visoki prinosi na američke dugoročne obveznice

Prinosi na dugoročne američke državne obveznice dostigli su u utorak najviši nivo od 2007. godine, što je odraz naglog porasta zabrinutosti investitora zbog mogućnosti da će kamatne stope koje propisuje centralna banka ostati visoke na duže.

Prinos na tridesetogodišnje obveznice trezora porastao je za 0,075 procenata na 4,871 odsto, što je najviši nivo od 2007. godine. Referentni desetogodišnji prinosi porasli su za 0,06 odsto na 4,74 procenta, što je takođe najviše od 2007. godine, prenosi Yahoo Finance.

Razlika između dvogodišnjih i tridesetogodišnjih prinosa porasla je na -26 baznih poena (- 0,26 odso), što je najmanje od sredine maja, a to odražava da se investitori fokusiraju na izglede za povećanje kamatnih stopa u bliskoj budućnosti.

Tržišta akcija u Evropi ostala su u negativnoj teritoriji. Ugovori koji na berzi Wall Street prate indekse S&P 500 i tehnološki Nasdaq 100, pali su za 0,7 odsto, odnosno 0,8 odsto u očekivanja najnovijeg izveštaja o otvaranju radnih mesta u SAD.

Tagovi
OBVEZNICE SAD

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...