proizvodnju lekova i preparata za američkog farmaceutskog giganta

Samsung Biologics i Pfizer potpisali ugovore o saradnji u vrednosti od 1,25 milijardi dolara

Firme u fokusuSvetU fokusu

4.7.2023 19:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Samsung Biologics i Pfizer potpisali ugovore o saradnji u vrednosti od 1,25 milijardi dolara Samsung Biologics i Pfizer potpisali ugovore o saradnji u vrednosti od 1,25 milijardi dolara
Južnokorejski Samsung Biologics objavio je da je sklopio dva ugovora sa kompanijom Pfizer u ukupnoj vrednosti od oko 1,2 biliona vona (1,25 milijardi dolara)... Samsung Biologics i Pfizer potpisali ugovore o saradnji u vrednosti od 1,25 milijardi dolara

Južnokorejski Samsung Biologics objavio je da je sklopio dva ugovora sa kompanijom Pfizer u ukupnoj vrednosti od oko 1,2 biliona vona (1,25 milijardi dolara) za proizvodnju lekova i preparata za američkog farmaceutskog giganta.

Najnoviji ugovori omogućiće da biotehnološki odsek Samsung grupe proizvodi bioslične proizvode u rasponu od onkologije i upalnih procesa do imunoterapije u periodu do 2029. godine u svojoj novoj fabrici u Južnoj Koreji, prenosi Reuters.

Najnovije porudžbine predstavljaju ovogodišnji zbir porudžbina od kompanije Pfizer u iznosu od 1,08 milijardi dolara, navodi se u saopštenju kompanije Samsung Biologics.

Najave uključuju ugovor od 922,7 milijardi vona, kao i dodatnih 254,3 milijarde vona, što je nastavak dogovora koji je ranije objavljen u martu.

Samsung Biologics je pozdravio porudžbine kao proširenje strateškog partnerstva, dodajući da je ove godine potpisao ugovore ukupne vrednosti 1.93 triliona vona, što je premašilo prošlogodišnje vrednosti ugovora.

Podsećanja radi Samsung Biologics je ove godine potpisao i ugovore sa farmaceutskim kompanijama Eli Lilly Kinsale i GlaxoSmithKline.

  • MARA

    5.7.2023 #1 Author

    Dve jake kompanije i treba da sarađuju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...