biće predstavljen potpuno drugačiji koncept vozila

Škoda dobija novog generalnog direktora 1. jula

AutomobiliBiznisLifestyleSvetU fokusu

6.4.2022 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Škoda dobija novog generalnog direktora 1. jula Škoda dobija novog generalnog direktora 1. jula
Novo poglavlje u istoriji Škode počinje u julu ove godine kada će češki proizvođač automobila dobiti novog generalnog direktora. Klaus Zelmer (Klaus Zellmer) će... Škoda dobija novog generalnog direktora 1. jula

Novo poglavlje u istoriji Škode počinje u julu ove godine kada će češki proizvođač automobila dobiti novog generalnog direktora.

Klaus Zelmer (Klaus Zellmer) će 1. jula ove godine zameniti Tomasa Šafera (Thomas Chafer) na čelu brenda. Zelmer će biti imenovan za novog člana Škodinog upravnog odbora, a zatim će ga Upravni odbor izabrati za novog predsednika, u skladu sa češkim zakonom, piše portal Motor1.

Generalni direktor Volkswagen grupe (Herbert Dies) Herbert Diess je nedavno priznao da su Škodini „kapaciteti u proizvodnji i istraživanju i razvoju u potpunosti popunjeni“ i da nema planova za dovođenje češkog brenda u Sjedinjene Američke Države.

Kompanija će ostati fokusirana na evropsko tržište i takođe će voditi VAG-ove operacije u Indiji , Rusija i druge zemlje. U međuvremenu, očekuje se da će uskoro biti predstavljen potpuno novi koncept vozila, koji predstavlja pregled budućeg Škodinog dizajnerskog jezika.

Zelmer je započeo svoju karijeru u automobilskoj industriji 1997. godine kao asistent u Porscheu. Samo dve godine kasnije preselio se u Francusku da radi u odeljenju prodaje kompanije iz Štutgarta. Nakon niza različitih pozicija u okviru brenda sportskih automobila, postao je šef marketinga u Nemačkoj i 2010. godine unapređen je na poziciju predsednika Upravnog odbora. Bio je član Volkswagen-ovog Upravnog odbora odgovoran za prodaju, marketing, i nakon prodaje od septembra 2020. godine.

Aktuelni generalni direktor Škode, Tomas Šafer, biće unapređen u funkciju predsednika Upravnog odbora Volkswagena. Paralelno, on će takođe postati predsednik brenda u Volkswagen grupi i predvodiće grupu brendova „Volume“.

  • GOCA BG

    6.4.2022 #1 Author

    Novi direktor i noviteti na trzistu…

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    7.4.2022 #2 Author

    Novi direktor za nove potrebe, kao i kod nas. Samo su ovi mnogo napredniji.

    Odgovori

  • Ika

    7.4.2022 #3 Author

    Lepe vesti za Zelmera

    Odgovori

  • Milovan94

    7.4.2022 #4 Author

    Biće zanimljivo videti ko će biti nov direktor i kakvi su mu planovi

    Odgovori

  • MAJALG

    9.4.2022 #5 Author

    Svaka cast skodi kako su u posednjih 15-ak godina ojacali i unapredili brend Skode, svaka im cast na tome.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...