situacija se nije promenila ni u aprilu

Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a još uvek na rekordno niskom nivou

SvetU fokusu

8.6.2023 19:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a još uvek na rekordno niskom nivou Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a još uvek na rekordno niskom nivou
Stopa nezaposlenosti u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) ostala je na rekordno niskih 4,8 odsto u aprilu, saopštila je međunarodna grupa... Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a još uvek na rekordno niskom nivou

Stopa nezaposlenosti u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) ostala je na rekordno niskih 4,8 odsto u aprilu, saopštila je međunarodna grupa u četvrtak.

Broj nezaposlenih smanjen je na 33,04 miliona u aprilu, sa 33,17 miliona u martu, prema podacima koje je objavila organizacije sa sedištem u Parizu.

Mesečna stopa nezaposlenosti ostala je nepromijenjena u aprilu u 10 zemalja OECD-a, opala je u 14, a porasla u devet, navodi se u saopštenju prenosi Anadolu Agency.

Broj je bio na ili blizu rekordno niskog nivoa u samo osam zemalja, uključujući Kanadu, Francusku, Nemačku i SAD.

Stope nezaposlenosti u OECD-u za žene i muškarce bile su uglavnom stabilne na pet odsto i 4,6 procenatat, respektivno.

Stopa nezaposlenosti mladih od 15 do 24 godine smanjena je drugi mesec zaredom, dostigavši 10,2 odsto u aprilu, što je najniži nivo od 2005. godine.

Najveći pad stope nezaposlenosti mlađih radnika zabeležen je u Švedskoj, Norveškoj, Češkoj, Portugalu i Italiji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...