zadržala se na istorijskom niskom nivou

Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a 4,8 odsto u martu

Vesti

12.5.2023 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a 4,8 odsto u martu Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a 4,8 odsto u martu
Stopa nezaposlenosti u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) bila je stabilna na istorijskom minimumu treći mesec zaredom sa 4,8 odsto u... Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a 4,8 odsto u martu

Stopa nezaposlenosti u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) bila je stabilna na istorijskom minimumu treći mesec zaredom sa 4,8 odsto u martu, saopštila je u petak ta međunarodna grupa.

Broj nezaposlenih je neznatno opao u odnosu na februar i iznosio je 33,1 milion u martu, prema podacima organizacije sa sedištem u Parizu.

Cifra je bila na ili blizu rekordno niskog nivoa u samo osam zemalja, uključujući Kanadu, Francusku, Nemačku i SAD, prenosi Anadolu Agency.

Stope nezaposlenosti u OECD-u za žene i muškarce su uglavnom ostale nepromenjene i iznosile su pet odsto, odnosno 4,6 odsto.

Stopa nezaposlenosti među mladima od 15 do 24 godine usporila je u martu na 10,5 procenata, što je najniži nivo od 2005. godine.

Najveći pad stope nezaposlenosti mlađih radnika zabeležen je u Austriji, Danskoj, Grčkoj, Letoniji i Švedskoj.

U martu je stopa nezaposlenosti u evrozoni takođe bila rekordno niska od 6,5 odsto.

  • SUNCE

    12.5.2023 #1 Author

    Ja mislim da je kod nas 3 puta veća nezaposlenost i mladih a i generalno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...