Američka sportska legenda ulaže u engleski fudbal

Tom Brejdi kupio udeo u fudbalskom klubu Birmingham City

InvesticijeLifestyleSvet

3.8.2023 16:51 Autor: Vladimir Jokanović 1

Tom Brejdi kupio udeo u fudbalskom klubu Birmingham City Tom Brejdi kupio udeo u fudbalskom klubu Birmingham City
Legendarni bivši igrač američkog fudbala Tom Brejdi (Tom Brady) pridružio se sve većem broju zvezda i poznatih ličnosti iz SAD, koje ulažu u engleski... Tom Brejdi kupio udeo u fudbalskom klubu Birmingham City

Legendarni bivši igrač američkog fudbala Tom Brejdi (Tom Brady) pridružio se sve većem broju zvezda i poznatih ličnosti iz SAD, koje ulažu u engleski fudbal, nakon što je preuzeo manjinski udeo u fudbalskom klubu Birmingham City.

„Birmingham City je kultni klub sa toliko istorije i strasti da je za mene prava čast da budem deo ‘plavih’. Bio sam deo nekih neverovatnih timova u svoje vreme i radujem se što ću primeniti svoju perspektivu da ostvarim isti uspeh i ovde“, rekao je Brejdi, prenosi Financial Times.

Engleski klub nije otkrio procenat njegovog udela niti iznos koji je uložio, ali je naveo da će Brejdi predsedavati novim savetodavnim odborom koji će raditi sa klubom baveći se zdravljem i ishranom igrača, kao i marketingom i komercijalnim mogućnostima.


Tri nedelje pre Brejdijeve akvizicije, američki hedž fond Knighthead Capital Management preuzeo je kontolu nad klubom nakon otkupa 46 odsto udela u klubu i potpunog otkupa stadiona Birmingema sa 29.000 mesta.

Birmingham City osnovan je 1892. godine, a trenutno se takmiči u ligi Championship, koja je drugi najjači rang takmičenja u Engleskoj. Brejdi, koji se ove godine povukao, najuspešniji je kvoterbek u istoriji američke profesionalne NFL lige, a Superbowl je osvajao sedam puta sa timovima New England Patriots i Tampa Bay Buccaneers.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...