Vlasnik kompanije za reciklažu preuzima 117 godina starog trećeligaša

Još jedan engleski fudbalski klub odlazi u ruke američkih investitora

InvesticijeLifestyleSvet

26.4.2023 09:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Još jedan engleski fudbalski klub odlazi u ruke američkih investitora Još jedan engleski fudbalski klub odlazi u ruke američkih investitora
Američki biznismen Mark Špigel (Marc Spiegel) traži finansijsku podršku za preuzimanje engleskog fudbalskog kluba Charlton Athletic. Špigel je suosnivač kompanije Rubicon Global koja se... Još jedan engleski fudbalski klub odlazi u ruke američkih investitora

Američki biznismen Mark Špigel (Marc Spiegel) traži finansijsku podršku za preuzimanje engleskog fudbalskog kluba Charlton Athletic.

Špigel je suosnivač kompanije Rubicon Global koja se bavi odlaganjem i reciklažom otpada, a među ulagačima ima Leonarda Dikaprija (Leonardo DiCaprio) i Marka Beniofa (Mark Benioff). Njegova nova kompanija za nadmetanje na engleskoj fudbalskoj sceni — Football Strategies Group — je u razgovorima sa Charlton-om od početka februara, piše Bloomberg.

Charlton Athletic je trenutno u vlasništvu Tomasa Sandgarda (Thomasa Sandgaarda), danskog preduzetnika.

Football Strategies Group potpisala je potencijalni ugovor od 11,6 miliona funti za preuzimanje, uz obavezu ubrizgavanja dodatnih 20 miliona funti londonskom klubu, navodi se u dokumentu.

Charlton je osnovan pre 117 godina i ove godine se takmiči u trećoj profesionalnoj engleskoj ligi, uz ostvarivanje finansijskih gubitaka.

“Naše ambicije su veće od kupovine kluba“, rekao je Špigl u telefonskom intervjuu. “Želimo da podignemo klub, izložimo ga novoj publici i pobeđujemo na terenu.”

Američke investicije su u poslednje vreme preplavile niželigaške timove u Engleskoj, podstaknute snažnim dolarom i interesovanjem za britanski fudbal pojačanim uspehom Wrexham-a, velškog kluba koji je nedavno promovisan iz petog ranga takmičenja pod okriljem vlasnika glumca Rajana Rejnoldsa (Ryan Reynolds).

Ipswich Town, Lincoln City, Crawley Town su sve stari nižerazredni timovi čije vlasništvo potiče od američkih investitora.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...