koristiće ovaj standard od 2025. godine

Toyota potpisala sporazum o usvajanju Tesline tehnologije punjenja EV

AutomobiliLifestyleSvet

21.10.2023 12:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Toyota potpisala sporazum o usvajanju Tesline tehnologije punjenja EV Toyota potpisala sporazum o usvajanju Tesline tehnologije punjenja EV
Auto-kompanija Toyota Motor, najveći svetski proizvođač automobila po prodaji, saopštila je da je potpisala sporazum o usvajanju Tesline tehnologije punjenja električnih vozila (EV) od... Toyota potpisala sporazum o usvajanju Tesline tehnologije punjenja EV

Auto-kompanija Toyota Motor, najveći svetski proizvođač automobila po prodaji, saopštila je da je potpisala sporazum o usvajanju Tesline tehnologije punjenja električnih vozila (EV) od 2025. godine.

Ford Motor, General Motors i Nissan su među ostalim proizvođačima automobila koji su usvojili Teslin severno-američki standard punjenja (Nacs), i na taj način superpunjače kompanije Ilona Maska (Elon Musk) približili cilju da postanu industrijski standard, nasuprot konkurentskog kombinovanog sistema punjenja (CCS), prenosi Reuters.

Japanski proizvođač automobila će inkorporirati Nacs portove u određena Toyota i Lexsus EV, uključujući novi Toyotin SUV koji će se sklapati u njegovom proizvodnom pogonu u Kentakiju.

Postojećim vlasnicima Toyota i Lexus vozila opremljenih CCS-om biće ponuđen pristup adapteru za omogućavanje Nacs punjenja, takođe od 2025. godine.

Teslin Nacs je široko dostupan, a Ministarstvo energetike Sjedinjenih Američkih Država kaže da oni čine oko 60 odsto brzih punjača u Americi.

Suparnički CCS sistem podržavaju proizvođači automobila poput Volkswagena, iako je nemačka kompanija ranije vodila razgovore sa Teslom o usvajanju Nacs.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...