izuzetna poslovna godina

Toyota udvostručila svoju dobit u prvoj polovini fiskalne godine

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSvet

1.11.2023 19:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Toyota udvostručila svoju dobit u prvoj polovini fiskalne godine Toyota udvostručila svoju dobit u prvoj polovini fiskalne godine
Japanska Toyota više je nego udvostručila svoju dobit u prvoj polovini finansijske godine, povisivši time prognozu poslovanja za celu godinu. Nakon šest meseci neto... Toyota udvostručila svoju dobit u prvoj polovini fiskalne godine

Japanska Toyota više je nego udvostručila svoju dobit u prvoj polovini finansijske godine, povisivši time prognozu poslovanja za celu godinu.

Nakon šest meseci neto dobit zaustavila se na 2,59 milijardi jena, odnosno 16,2 milijarde evra, a prihod je bio 21,98 milijardi jena odnosno 137,5 milijardi evra, gotovo četvrtinu veći nego u istom prošlogodišnjem periodu, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Proizvođač automobila očekuje generisanje 24,7 milijardi evra neto dobiti u fiskalnoj godini koja završava u martu naredne godine.

Kako prenosi francuska novinska agencija AFP, Toyota beleži izuzetnu poslovnu godinu, najviše zahvaljujući snažnoj potražnji u Japanu, Severnoj Americi i Evropi.

Proizvodnja koja je prošle godine bila opterećena problemima u snabdevenim lancima i velikom nestašicom čipsa, oporavila se, dodaje agencija. Toyota je u prvoj polovini godine proizvela rekordnih 5,06 miliona vozila. U svetu ih je prodato gotovo 5,2 miliona.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...