Bivši predsednik sad proglašen krivim na sudu u Njujorku

Tramp čeka presudu po 34 tačke optužnice, ali izlazi na izbore

Svet

31.5.2024 10:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Tramp čeka presudu po 34 tačke optužnice, ali izlazi na izbore Tramp čeka presudu po 34 tačke optužnice, ali izlazi na izbore
Njujorška porota osudila je bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump) po 34 tačke optužnice za krivična dela falsifikovanja poslovnih dokumenata, čime je završen... Tramp čeka presudu po 34 tačke optužnice, ali izlazi na izbore

Njujorška porota osudila je bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump) po 34 tačke optužnice za krivična dela falsifikovanja poslovnih dokumenata, čime je završen višenedeljni proces, ali je otvorena nova faza ovog istorijskog slučaja.

Sada, kao prvi bivši predsednik SAD osuđen za krivično delo, Tramp se suočava sa mogućnošću zatvorske kazne ili uslovne kazne zbog nedela koja su proizašla iz plana za isplatu novca u zamenu za ćutanje porno glumici Stormi Denijels (Stormy Daniels) pred predsedničke izbore 2016. godine, prenosi CNN.

Tramp će se verovatno žaliti na ovu presudu, što bi moglo značajno odložiti izricanje njegove kazne, trenutno zakazano za 11. jul. Sud može osuditi Trampa na uslovnu kaznu ili do četiri godine zatvora za svaku tačku, sa maksimalnom kaznom od 20 godina. Za sada, bivši predsednik ostaje na slobodi dok čeka izricanje kazne. Tužioci nisu tražili da Tramp plati kauciju.

Okružni tužilac na Menhetnu optužio je Trampa da je lažno evidentirao nadoknadu troškova svom bivšem advokatu, koji je onda zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels platio 130.000 dolara za njeno ćutanje o aferi sa Trampom, pravdajući to kao „pravne troškove“.

Po izlasku iz sudnice Tramp se obratio medijima rečima da je odluka sramotna i da je suđenje bilo namešteno. „Čitava naša zemlja je trenutno nameštena“, rekao je Tramp. On je naveo da je „ovo uradila Bajdenova administracija da bi ranila ili povredila političkog protivnika“.

Presuda neće sprečiti Trampa da učestvuje na izborima za predsednika u novembru ove godine, ali bi mogla značajno da utiče na njegove šanse za pobedu, ocenjuju analitičari. Izborna kampanja predsednika SAD Džoa Bajdena (Joe Biden) koji će biti Trampov protivkandidat, saopštila je da presuda pokazala da niko nije iznad zakona.

  • SABRINA

    31.5.2024 #1 Author

    Briga njega za optužnice, on je rešio da se kandiduje.

    Odgovori

  • Ildiko

    31.5.2024 #2 Author

    Bolje i on,nego Bajden.

    Odgovori

  • Emilija

    31.5.2024 #3 Author

    U svakom slucaju bolje on

    Odgovori

  • JANA

    1.6.2024 #4 Author

    Ma naravno, mi Srbi ga volimo jer ipak je pokazao da nije za ratove. Čovek na mestu

    Odgovori

  • FILIP07

    2.6.2024 #5 Author

    Namestili mu jakoo..nema od toga nista samo skupljaju poene

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.