glavna destinacija grad semdžijon

Turističko otvaranje Severne Koreje, za sada za posetioce iz Kine

LifestyleSvetTurizam

15.8.2024 10:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Turističko otvaranje Severne Koreje, za sada za posetioce iz Kine Turističko otvaranje Severne Koreje, za sada za posetioce iz Kine
Severna Koreja će krajem ove godine ponovo biti otvorena za turiste, skoro pet godina nakon što je potpuno zatvorila granice zbog pandemije virusa Covid-19,... Turističko otvaranje Severne Koreje, za sada za posetioce iz Kine

Severna Koreja će krajem ove godine ponovo biti otvorena za turiste, skoro pet godina nakon što je potpuno zatvorila granice zbog pandemije virusa Covid-19, objavile su dve turističke kompanije koje posluju sa tom zemljom.

Koryo Tours, sa sedištem u Pekingu, i KTG Tours, sa sedištem u Šenjangu, u odvojenim saopštenjima su naveli da će turističkim grupama biti dozvoljeno da posete planinski grad Samdžijon, rodno mesto bivšeg severnokorejskog lidera Kim Džong Ila, prenosi N1.

“Dobili smo potvrdu od našeg lokalnog partnera da će turizam u Samdžijonu, a verovatno i u ostatku zemlje, zvanično biti nastavljen u decembru ove godine”, naveli su iz Koryo Tursa, dodajući da će itinerer i dalji detalji biti poznati „u narednim danima i nedeljama“.

Samdžijon se nalazi na kineskoj granici i blizu je najvišeg vrha na Korejskom poluostrvu, planine Paektu, aktivnog vulkana od najveće važnosti i istorijskog značaja za stanovnike Severne i Južne Koreje, jer se smatra kolevkom korejskog naroda.

Taj grad je bio popularna destinacija kineskih turista, koji su dolazili autobusima pre pandemije i turizam je Severnoj Koreji obezbeđivao prihod, uprkos međunarodnim sankcijama zbog ilegalnih nuklearnih i balističkih raketnih programa Pjongjanga.

Severnokorejski lider Kim Džong Un lično je izvršio inspekciju gradilišta u Samdžijonu u julu, javili su državni mediji.

  • SABRINA

    15.8.2024 #1 Author

    Nisam znala da je S.Koreja čak 5 godina držala zatvorene granice za turiste?!

    Odgovori

  • SHALIMAR

    15.8.2024 #2 Author

    Oni si gori od kineza,pet godina zatvoreni..

    Odgovori

  • SUNCICA

    19.8.2024 #3 Author

    Sigurno je prelepa drzava,treba je posecivati

    Odgovori

  • DUCA

    31.8.2024 #4 Author

    Šteta što za sada samo turisti iz Kine mogu da posete Severnu Koreju.

    Odgovori

  • VALE

    31.8.2024 #6 Author

    Za pocetak, sasvim dovoljno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.