VLASNIK AMAZONA ZARADIO 6,3 MILIJARDE DOLARA U JEDNOM DANU Bezos profitirao od pandemije

NovacSvetVesti

15.4.2020 16:57 Autor: Julijana Vincan 0

VLASNIK AMAZONA ZARADIO 6,3 MILIJARDE DOLARA U JEDNOM DANU Bezos profitirao od pandemije VLASNIK AMAZONA ZARADIO 6,3 MILIJARDE DOLARA U JEDNOM DANU Bezos profitirao od pandemije
Imovina Džefa Bezosa (Jeff Bezos), čelnika američke korporacije Amazon, porasla je za 6,3 milijarde dolara u samo jednom danu u utorak 14. aprila zbog... VLASNIK AMAZONA ZARADIO 6,3 MILIJARDE DOLARA U JEDNOM DANU Bezos profitirao od pandemije

Imovina Džefa Bezosa (Jeff Bezos), čelnika američke korporacije Amazon, porasla je za 6,3 milijarde dolara u samo jednom danu u utorak 14. aprila zbog rekordnog porasta cene deonica ove kompanije. Na Wall Street je cena deonica najvećeg svetskog onlajn trgovca porasla za 5,3 odsto, nakon rasta od šest odsto dan ranije, na rekordnih 2.238 dolara. Tokom istog dana njihova maksimalna cena bila je – 2.290 dolara.

Tako se Bezosovo bogatstvo, koji ima udeo od 11,2 odsto u korporaciji, u jednom danu povećalo za oko 6,3 milijarde dolara i sada iznosi 138 milijardi dolara, procenjuje Forbes, a prenosi Bankar.me. Profitirala je i njegova bivša supruga Mekenzi Bezos (MacKenzie Bezos), koja je nakon razvoda od milijardera postala jedna od najbogatijih žena sveta. Njen saldo je zbog rasta cene deonica porastao za 2,2 milijarde dolara, na 44,8 milijardi.

Amazon, gigant e-trgovine, beleži snažan rast potražnje usled zatvaranja klasičnih prodavnica. Kompanija je u martu zaposlila 100.000 radnika u SAD, a sada najavljuje da namerava da zaposli još 75.000.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...