Oglašivači nisu zadovoljni izmenama na popularnoj društvenoj mreži

X beleži prihod od reklama manji od očekivanog

Svet

13.12.2023 09:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

X beleži prihod od reklama manji od očekivanog X beleži prihod od reklama manji od očekivanog
Društvena mreža X, ranije poznata kao Twitter, na putu je da donese oko 2,5 milijardi dolara prihoda od oglašavanja u 2023. godini, što je... X beleži prihod od reklama manji od očekivanog

Društvena mreža X, ranije poznata kao Twitter, na putu je da donese oko 2,5 milijardi dolara prihoda od oglašavanja u 2023. godini, što je značajan pad u odnosu na prethodne godine.

X je ostvario nešto više od 600 miliona dolara prihoda od oglašavanja u svakom od prva tri kvartala godine i predviđa mu se sličan učinak u tekućem tromesečju, piše Bloomberg. To je u poređenju sa više od milijardu dolara po kvartalu u 2022. godini – malo.

Prodaja oglasa trenutno čini između 70 i 75 procenata ukupnog prihoda X-a, prema rečima dvoje insajdera. To bi podrazumevalo prodaju u 2023. od otprilike 3,4 milijarde dolara, uključujući prodaju od pretplata i ugovora o licenciranju podataka.

Ranije neprijavljeni podaci o prodaji sa većom jasnoćom naglašavaju nelagodnost oglašivača zbog toga kako X upravlja moderiranjem sadržaja pod novim vlasnikom Ilonom Maskom (Elon Musk), a posebno objavama novog vlasnika koji pojačavaju antisemitske i druge ekstremističke stavove.

Rukovodioci kompanije X prvobitno su ciljali tri milijarde dolara prihoda od oglašavanja i pretplata 2023. godine, ali će biti daleko ispod tog iznosa, po svoj prilici.

  • SABRINA

    13.12.2023 #1 Author

    Ova vest u svakom slučaju nam ne govori da je Mask propao.

    Odgovori

  • Inquiete

    13.12.2023 #2 Author

    Samo još da promene logo. 🙂

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...