u više od 60 zemalja i regiona

Xiaomi dostigao brojku od 29.000 patenata širom sveta

Hi-techLifestyleSvet

17.12.2022 14:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Xiaomi dostigao brojku od 29.000 patenata širom sveta Xiaomi dostigao brojku od 29.000 patenata širom sveta
Kompanija Xiaomi nedavno je objavila Belu knjigu u kojoj su istaknuta dostignuća i inovacije koje je ova globalna kompanija postigla na polju tehnologije. Takođe,... Xiaomi dostigao brojku od 29.000 patenata širom sveta

Kompanija Xiaomi nedavno je objavila Belu knjigu u kojoj su istaknuta dostignuća i inovacije koje je ova globalna kompanija postigla na polju tehnologije. Takođe, ukazano je na složenost pitanja intelektualne svojine sa kojim se suočavaju brojne globalne kompanije.

Nakon 12 godina razvoja, zahvaljujući „Smartphone × AIoT“ strategiji, Xiaomi se proširio na više od 100 tržišta širom sveta, a portfolio kompanije obuhvata pametne telefone, pametne uređaje među kojima su televizori, kućni aparati, satovi i mnogi drugi, navodi se u saopštenju.

Kroz različite načine kao što su nabavka, unakrsno licenciranje i prenos patenata, Xiaomi je akumulirao značajna patentna dostignuća. Krajem septembra 2022. godine ova kompanija je dostigla brojku od čak 29.000 patenata širom sveta, pokrivajući više od 60 zemalja i regiona. Takođe, od 30. septembra ove godine Xiaomi ima preko 7.700 patenata vezanih za MIUI, kao i više od 700 patenata vezanih za tehnologiju punjenja pametnih telefona.

Vang Šijang, partner i predsednik Xiaomi korporacije, po prvi put je predstavio vrednosti IP-a Grupe. On je naveo kako je Xiaomi jako posvećen pružanju najnovijih i najboljih tehnoloških inovacija svojim korisnicima, poštovanju prava intelektualne svojine i ponudi raznovrsnih rešenja za rešavanje IP sporova.

Kompanija nastoji da postigne dugoročno i održivo IP partnerstvo i na kraju promoviše tehnološku inkluziju u korist šire zajednice.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...