loša ekonomska situacija uticala na najveće svetske potrošače

Zbog recesije Argentinci sve manje kupuju govedinu

LifestyleSvet

9.7.2024 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Zbog recesije Argentinci sve manje kupuju govedinu Zbog recesije Argentinci sve manje kupuju govedinu
Argentina, poznata kao najveći svetski potrošač goveđeg mesa po glavi stanovnika, pravi iznenađujući zaokret ka jeftinijoj piletini dok domaćinstva pokušavaju da smanje svoje troškove.... Zbog recesije Argentinci sve manje kupuju govedinu

Argentina, poznata kao najveći svetski potrošač goveđeg mesa po glavi stanovnika, pravi iznenađujući zaokret ka jeftinijoj piletini dok domaćinstva pokušavaju da smanje svoje troškove.

Predviđa se da će potražnja za govedinom ove godine pasti ispod 45 kilograma po osobi, što je najniži podatak od 1914. godine, prema izveštaju Odbora za trgovinu Rosario zasnovanom na vladinim podacima. To bi bilo prvi put da je potražnja Argentine za govedinom u suštini jednaka onoj za pileće meso, koja raste u popularnosti širom sveta, piše Bloomberg.

Predsednik Havijer Milei (Javier Milei) nije još ni punu godinu na svojoj funkciji, a Argentina je zaglibila u duboku ekonomsku recesiju posle devalvacije nacionalne valute zemlje i erodiranja kupovne moći kupaca. Svinjetina i živina koštaju otprilike upola manje od govedine. Veća svest o važnosti uravnotežene ishrane takođe je navela više porodica da biraju živinu i svinjetinu.

Uprkos tome, Argentinci – zajedno sa susednim Urugvajcima – i dalje su ostaju ubedljivo najveći potrošači govedine na planeti.

  • VALE

    12.7.2024 #1 Author

    Kakva je tendencija, plasim se da ne predjemo I na insekte

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.