Investicione kompanije zainteresovane za "core plus" poslovanje

Teksaška firma Hines prikupila 800 miliona evra za novi evropski fond za nekretnine

InvesticijeNekretnineNovacVesti

9.5.2022 17:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Teksaška firma Hines prikupila 800 miliona evra za novi evropski fond za nekretnine Teksaška firma Hines prikupila 800 miliona evra za novi evropski fond za nekretnine
Firma Hines prikupila je 800 miliona evra za novi evropski fond za nekretnine, navodi se u saopštenju kompanije. Pre tri meseca investitor iz Hjustona... Teksaška firma Hines prikupila 800 miliona evra za novi evropski fond za nekretnine

Firma Hines prikupila je 800 miliona evra za novi evropski fond za nekretnine, navodi se u saopštenju kompanije.

Pre tri meseca investitor iz Hjustona pokrenuo je fond Hines European Property Partners sa ciljem da prikupi ukupno milijardu evra za prvu godinu postojanja, navodi se u saopštenju. Fond nema ograničeni rok trajanja, što mu omogućava da dugoročno sredstva zadržava, ciljajući na poslove vezane za nekretnine na dobrim lokacijama (core-plus).

Hines je jedna od nekoliko alternativnih kompanija za upravljanje kapitalom, uključujući Blackstone i KKR&Co, koje su pokrenule evropske fondove za nekretnine ovog tipa u potrazi za novim izvorima prihoda od naknada. Takozvani “core plus” fondovi ciljaju na finansiranje nekretnina koje su dobrog kvaliteta i na dobroj lokaciji, ali nisu u premijum kategoriji. Ulazak u oblast privatnog kapitala predstavlja udaljavanje od fondova koji finansiraju rizična poslovanja sa najvišim profitom, po čemu su investicione kompanije najbolje poznate, piše Bloomberg.

“Ubeđeni smo da će ovaj fond reflektovati privlačnost globalnih fondova za core plus nekretnine u Sjedinjenim Američkim Državama i Aziji, budući da je prva faza prikupljanja sredstava prošla izuzetno”, rekao je šef Investicionog sektora za Evropu u kompaniji Hines Aleks Knap (Alex Knapp) u saopštenju.

Fond kojim upravlja Horhe Duarte (Jorge Duarte) investiraće u skladišta, stambeni i kancelarijski prostor, kao i u studentske domove i domove za stara lica. Kompanija Hines pokrenula je prošle godine slične fondove u Americi i Aziji, koji su do sada zajedno privukli kapitalna sredstva u vrednosti od 2,5 milijardi dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...