U prvoj polovini godine obim pružanja televizijskih usluga veći za 64 procenta, a internet usluga za 34 odsto

Telekom Srbija beleži rast prihoda od 17 odsto

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

5.8.2022 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Telekom Srbija beleži rast prihoda od 17 odsto Telekom Srbija beleži rast prihoda od 17 odsto
Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić iskazao je izuzetno zadovoljstvo rezultatima poslovanja te kompanije u prvoj polovini godine i istakao da je zabeležen dalji... Telekom Srbija beleži rast prihoda od 17 odsto

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić iskazao je izuzetno zadovoljstvo rezultatima poslovanja te kompanije u prvoj polovini godine i istakao da je zabeležen dalji rast prihoda i dobiti.

Za TV Bloomberg Adria, on je izjavio da je u pružanju televizijskih usluga rast prihoda u odnosu na isti period prošle godine 64 odsto, a u internet uslugama rast je 34 procenata, prenosi Politika.

Prema njegovim rečima, rast je napravljen usled povećanja broja korisnika, ali i zbog spajanja svih manjih kablovskih operatera „pod jedan krov“. Naveo je i da je rast prihoda u mobilnoj telefoniji 10 odsto.

„Sve ovo doprinelo je da ukupan rast prihoda Telekoma Srbija u ovoj godini, u odnosu na prošlu, bude veći od 17 procenata. Sada je jasno da će se ostvariti cilj koji smo sebi postavili, da Telekom na tržištu Srbije prvi put u istoriji ima godišnji prihod veći od milijardu evra, a van Srbije veći od 500 miliona evra”, naglasio je Lučić.

On je naveo da je EBITDA Telekoma porasla za više od 30 odsto i ocenio da to govori da prihodi rastu brže nego troškovi. Kao ključno je istakao da je najveći investicioni ciklus Telekoma već realizovan, u šta, kako kaže, spadaju preuzimanje malih operatera širom Srbije, izgradnja optičke mreže kakve nema u regionu i kupovina najboljih sportskih sadržaja.

„Kompaniji više nisu potrebna dodatna zaduživanja, a obezbeđeno je da prihodi i profitabilnost u narednim godinama nastave snažan rast. Od krupnijih poslova preostalo je da dovršimo izgradnju optičke infrastrukture, mada je to u najvećoj meri već obavljeno, i da investiramo u 5G mrežu koja će korisnicima, kako u biznisu, tako i građanima, obezbediti najbrži internet”, najavio je Lučić.

Dodao je da će biti nastavljena ulaganja u sopstvenu produkciju najkvalitetnijih sadržaja, od najboljih filmova i serija preko dokumentarnih programa do nacionalnog sporta.

„Telekom je ove godine istovremeno smanjio ukupne troškove poslovanja. To je napravljeno u značajnoj meri zahvaljujući centralizaciji kompanijskih nabavki, u okviru ekskluzivne saradnje sa Vodafonom, najvećom evropskom kompanijom u oblasti telekomunikacija“, otkrio je Lučić.

Telekom Srbija a.d., Beograd

Takovska 2, 11000 Beograd-Palilula, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
960.487.582,73 (2021)
Broj zaposlenih:
7.300 (2021)
  • SRDJAN

    5.8.2022 #1 Author

    Dal ste nabrali pretplatnike da pokrijete za 600 miliona kolko ste dali za Premijer ligu gospodine Lucicu? Dal ste nabrali bar za pola?

    Odgovori

  • VERA

    5.8.2022 #2 Author

    Pa kada su na silu rasirili svoju mrezu naravno sa su zabelezili rast.

    Odgovori

  • ZVE84

    7.8.2022 #3 Author

    Beleže kad imaju pomoć države…

    Odgovori

  • TATJANA

    7.8.2022 #4 Author

    Drzi monopol

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.8.2022 #5 Author

    To im je cilj,da budu konkurentni…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...