manji porezi i jeftinija radna snaga

Tesla se seli iz Silicijumske doline u Teksas

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

9.10.2021 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Tesla se seli iz Silicijumske doline u Teksas Tesla se seli iz Silicijumske doline u Teksas
Direktor kompanije Tesla Inc. Ilon Mask (Elon Musk) potvrdio je da taj proizvođač električnih automobila planira svoje sedište da preseli iz Palo Alta, u... Tesla se seli iz Silicijumske doline u Teksas

Direktor kompanije Tesla Inc. Ilon Mask (Elon Musk) potvrdio je da taj proizvođač električnih automobila planira svoje sedište da preseli iz Palo Alta, u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji, u Ostin, glavni grad Teksasa, gde gradi veliki automobilski i baterijski proizvodni kompleks.

Kompanija Tesla se pridružila kompanijama Oracle, Hewlett Packard Enterprise i Toyota Motors u seljenju sedišta iz Kalifornije, koja ima relativno visoke poreze i troškove života, u Teksas.

Iako je Silicijumska dolina poznata kao centar razvoja novih ideja i kompanija, Teksas je poznat po jeftinijoj radnoj snazi i manje strogim regulacijama, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

„Uzbuđen sam što mogu da najavim da selimo sedište u Ostin, u Teksasu“, rekao je Mask na godišnjem sastanku kompanije, koji je održan u fabrici automobila u Teksasu.

  • strelac

    11.10.2021 #1 Author

    Koliko god para da ima malo je ocigledno.Na sve nacine bi da ustedi!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...