Ministarstvo finansija sankcionisalo firmu za kripto plaćanja

Token kompanije Tornado Cash izgubio 24 odsto vrednosti

Hi-techLifestyleNovacVesti

9.8.2022 19:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Token kompanije Tornado Cash izgubio 24 odsto vrednosti Token kompanije Tornado Cash izgubio 24 odsto vrednosti
TORN, token kompanije Tornado Cash, beleži oštar pad vrednosti nakon što je Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država uvelo sankcije kompaniji za “bezbednije” kripto transakcije.... Token kompanije Tornado Cash izgubio 24 odsto vrednosti

TORN, token kompanije Tornado Cash, beleži oštar pad vrednosti nakon što je Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država uvelo sankcije kompaniji za “bezbednije” kripto transakcije.

Vrednost tokena je pala za 24 odsto u toku trgovanja u Aziji na 22 dolara, pokazuju podaci sa sajta CoinGecko. Token je izgubio 95 odsto vrednosti od februara 2021. godine, kada je dostigao najvišu cenu.

U poređenju sa tim, kriptovalute bitcoin i eter beleže manje gubitke, od oko jedan odsto, piše Bloomberg.

TORN je token Tornado Casha, popularne kripto usluge koja omogućava korisnicima da prikriju svoje transakcije koristeći sredstva sa različitih izvora pre prebacivanja krajnjem korisniku. Ova usluga je izuzetno popularna među hakerima i kriminalcima koji je koriste kako bi prali ukradena ili nelegalno pribavljena sredstva.

Severnokorejska kompanija Lazarus Group koristila je Tornado kako bi prala novac ukraden hakovanjem kripto sajtova, navode američke vlasti.

Prema podacima kompanije Dune Analytics preko Tornado Cash usluge od 2019. godine, kada je kompanija počela s radom, obavljene su transakcije u vrednosti od 7,6 milijardi. Oko 1,54 milijarde dolara tih sredstava pribavljena su kriminalnim aktivnostima, navode iz firme Elliptic.

Roman Semenov, jedan od osnivača ove kompanije, izjavio je da je tehnički nemoguće nametnuti sankcije decentralizovanim protokolima zbog načina na koji su dizajnirani. Ministarstvo finansija SAD je u maju sankcionisalo još kompaniju Blender, koja takođe nudi ove usluge.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...