Nakon prošlomesečnog rasta od 70 odsto, vrednost ethera na silaznoj putanji

Cena bitcoina nešto iznad 23.000 dolara

Hi-techNovacVesti

1.8.2022 13:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Cena bitcoina nešto iznad 23.000 dolara Cena bitcoina nešto iznad 23.000 dolara
Vrednost bitcoina ponovo je pala nakon što je u toku vikenda dostigla najviši nivo od sredine juna, do čega je doveo kratkotrajni optimizam u... Cena bitcoina nešto iznad 23.000 dolara

Vrednost bitcoina ponovo je pala nakon što je u toku vikenda dostigla najviši nivo od sredine juna, do čega je doveo kratkotrajni optimizam u vezi sa potencijalnim oporavkom kripto tržišta.

Najtrgovanija kriptovaluta danas je zabeležila pad vrednosti od skoro 2,4 odsto do 23.247 dolara, nakon što je u subotu dostigla 24.658 dolara, što je njena najveća vrednost od 13. juna. U julu je vrednost kriptovalute porasla za 27 odsto, što je za bitcoin najbolji mesec od oktobra.

Vrednost ethera je takođe pala nakon rasta od 70 odsto prošlog meseca, koji je bio najbolji za ovu kriptovalutu od januara 2021. godine, piše Bloomberg.

Prema rečima osnivača kripto zajmodavca Nexo Antonija Trenčeva (Antoni Trenchev), sve ukazuje na to da će i avgust biti “mučan” kada je u pitanju vrednost bitcoina, pri čemu je visoka volatilnost “zagarantovana”.

Ipak, Trenčev se nada da će najveća kriptovaluta pokazati istu otpornost koju je imala u julu, nakon što je prošle nedelje primila nekoliko velikih udara uzrokovanih odlukom Federalnih rezervi da povećaju kamatne stope.

Vrednost bitcoina je krajem juna pala ispod 20.000 dolara zbog zabrinutosti u vezi sa povećanjem kamatnih stopa i inflacijom, kao i zbog nevolja sa lokalnim kriptovalutama, poput implozije Terra/Luna ekosistema i hedž fonda Three Arrows Capital.

Bitcoin je i dalje veoma daleko u odnosu na rekordnu vrednost od 69.000 dolara iz novembra, ali pokazuje jačinu kada su u pitanju ekonomske teškoće i zategnutija monetarna politika.

  • IVAN

    14.11.2022 #1 Author

    Gore -dole -gore- dole i sve tako u krug

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...