Proizvodnja počinje do 2025. godine

Toyota u SAD gradi fabriku baterija za električna vozila

AutomobiliHi-techLifestyleVesti

7.12.2021 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Toyota u SAD gradi fabriku baterija za električna vozila Toyota u SAD gradi fabriku baterija za električna vozila
Kompanija Toyota se sprema da izgradi fabriku baterija za električna vozila vrednu 1,3 milijarde dolara u blizini Grinsboroa u Severnoj Karolini, koja će zaposliti... Toyota u SAD gradi fabriku baterija za električna vozila

Kompanija Toyota se sprema da izgradi fabriku baterija za električna vozila vrednu 1,3 milijarde dolara u blizini Grinsboroa u Severnoj Karolini, koja će zaposliti najmanje 1.750 ljudi, saopštili su danas zvaničnici Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Ekonomski investicioni komitet je izglasao da dodeli ovom proizvođaču automobila najmanje 79 miliona dolara podsticaja ako projekat bude završen, prenosi Dnevnik.rs, pozivajući se na Associated Press.

Državni zvaničnici zakazali su za kasnije danas konferenciju za novinare kako bi najavili veliki projekat izgradnje fabrike na oko 32 kilometara jugoistočno od Grinsboroa.

Kako se navodi, fabrika će biti izgrađena pored auto-puta sa četiri trake sa već dostupnom vodovodnom, kanalizacionom i železničkom infrastrukturom.

Izabrani lideri okruga Rendolf jednoglasno su jutros izglasali da ponude kompaniji lokalni podsticajni paket.

Kompanija Toyota objavila je da planira da izgradi novu fabriku u SAD za proizvodnju baterija za hibridna i potpuno električna vozila. Lokacija postrojenja trebalo je da bude objavljena kasnije tokom godine.

Iz automobilskog giganta je saopšteno da će fabrika početi da proizvodi baterije 2025. godine i postepeno da se širi do 2031. godine.

Ovaj projekat je deo 3,4 milijarde dolara koje Toyota planira da potroši u SAD na proizvodnju automobilskih baterija tokom sledeće decenije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...